algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

El Partit Popular acusa el centreesquerra de fer un ús partidista de les institucions

Indignació entre els conservadors per l'adhesió del CIM a la manifestació del 12-N

105316
Maria Salom, acompanyada del president del PP-Mallorca, Jaume Font.

El PP considera que el Pacte de Progrés fa un ús partidista de les institucions. «El GOB no vol salvar Mallorca, vol salvar el Pacte de Progrés». Aquesta és l'opinió del Maria de Salom, portaveu del grup de consellers del Partit Popular, que reacciona amb escàndol a la moció que aprovarà demà el CIM cridant els ciutadans de Mallorca a sumar-se a la manifestació del GOB en defensa del territori de Mallorca.

Maria Salom veu en aquesta moció un ús «partidista i incorrecte» de les institucions, ja que així el Consell se suma a una manifestació «contra el Govern».

Fax

Maria Salom, continuant en la mateixa línia, afirmà que li havien arribat informacions que el fax de vicepresidència del Consell s'estava fent servir per enviar la moció del GOB als ajuntaments perquè s'adhereixin a la manifestació.

S'ha de recordar que ahir Diari de Balears va avançar el text de la moció que presenten els portaveus d'UM, EU, PSM i PSOE: «El Consell de Mallorca s'adhereix a la convocatòria de la manifestació que han efectuat forces polítiques i socials de Mallorca per al proper dia 12 de novembre, sota el lema «No volem més urbanitzacions», i fa una crida als ciutadans i a les ciutadanes de Mallorca perquè s'hi uneixin per expressar de manera pacífica i democràtica la seva voluntat de defensa del nostre territori davant les agressions urbanístiques que hipotequen el nostre futur i amenacen la qualitat de vida dels ciutadans».

Ple mogut

Els representants del Partit Popular que, com és obvi, votaran en contra de l'aprovació de la moció, encara no han decidit quina serà la seva actitud en el plenari de demà. Segons com es presentin els esdeveniments, els conservadors no descarten la possibilitat d'abandonar el saló de Plens o de no prendre la paraula.

De tota manera, el ple promet ser mogut, ja que, a més de la moció, el Pacte de Progrés aprovarà definitivament la seva moratòria, que paralitza una setantena d'urbabitzacions al litoral de Mallorca amb una capacitat per a més de 100.000 persones. El Partit Popular assegura que aquesta és una iniciativa electoralista, una potineria jurídica i un atemptat contra l'autonomia municipal. A més a més, el conseller de Turisme, José María González Ortea, va afirmar al Parlament que la moratòria del CIM creava un clima de «persecució de promotors i d'urbanitzadors».

Naturalment, els ecologistes i el centreesquerra veuen els fets des d'una altra òptica. Segons aquests, Jaume Matas, pressionat pels constructors i l'ala canyellista del PP, ha llevat al Consell la capacitat per desclassificar sòl urbà, que seria la passa següent a l'aprovació de la «moratòria». Per això apel·len al poble, per corregir aquesta «cessió» de Jaume Matas. El GOB i el Pacte de Pogrés pensen que la proximitat de les eleccions combinada amb una contudent resposta ciutadana pot fer que Matas rectifiqui la seva posició i se situï en plantejaments més proteccionistes.

Conscients que amb l'èxit o el fracàs de la manifestació del 12-N s'hi juga molt, el centresquerra de Mallorca està plantejant el període que queda fins a la mobilització com una espiral que mantengui la tensió informativa.

Des que el GOB va convocar la manifestació, els esdeveniments s'han succeït ràpidament. Dimarts, Munar, Antich i Sampol es reuniren amb Miquel Àngel March per coordinar la campanya prèvia al 12-N. Dimecres, la Comissió Insular d'Urbanisme aprovà la moratòria del Pacte de Progrés i els portaveus del centreesquerra cridaren els mallorquins a defensar-la davant el Govern de Jaume Matas. Dijous, el Fòrum Ciutadà, una àmplia representació de la societat civil illenca, donà a conèixer la seva opinió sobre la situació urbanística: crisi total per desbordament. Paral·lelament, el Pacte de Progrés va avançar al Fòrum els criteris per a la redacció del pla territorial de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.