algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Carbajal: «Mallorca necessita ampliar la xarxa de carreteres»

El president de Ford Espanya apostà pel creixement del parc automobilístic

Jaime Carbajal Urquijo, president de la compania Ford Espanya, comentà durant la seva estada a l'Illa que allò que necessita Mallorca és millorar les seves infraestructures i ampliar la xarxa de carreteres, tot i que no volgué matisar si aquestes millores havien de ser en forma d'autovies i autopistes.

«Està clar que s'ha de protegir el medi ambient de les Balears i per això s'ha de tenir cura amb el paisatge, però el que també és evident és que hi ha una mancança important de xarxa viària per tal de fer front a les necessitats d'aquesta terra». Quant a l'excessiu trànsit que hi ha a les ciutats, com ara Palma, el responsable de l'empresa automobilística atribuí els problemes a «la falta de pàrquings i a les males gestions dels ajuntaments», manifestà Carbajal, que va assistir a la V Jornada d'Estudi per a empresaris, organitzada pel Centre d'Estudis Ariany i que enguany tenia el títol de «L'economia i l'empresa en un món paradoxal».

La presència del màxim responsable de Ford a l'Estat espanyol coincidí amb la notícia del principi d'acord al qual arribaren ahir al matí els treballadors de la planta d'Almussafer i l'empresa. «Tot i que encara falta l'aprovació de la totalitat de la plantilla de la factoria, el cert és que la notícia és molt positiva. Això aportarà estabilitat a l'empresa», assegurà Carbajal.

Ponents  

A més del president de Ford Espanya, diferents experts en economia i del món empresarial arribaren des de tot l'Estat per tal de participar en aquesta jornada.

Així, Antonio Zoido, president de la Borsa de Madrid, dissertà sobre l'euro i «els avantatges que ja ha duit i durà a aquells països que entrin de ple a la moneda única». Zoido va fer referència a la imminent entrada en Borsa de les empreses mallorquines Viatges Ibèria i Sol-Meliá dient que «les empreses sempre són benvingudes a l'entitat bursàtil. Això els donarà un aval de garantia».

Finalment, el secretari general de l'IESE, Antonio Argandoña, parlà de l'ètica empresarial i en aquest sentit manifestà la seva preocupació per l'elevat grau de corrupció i manca de transparència del món empresarial a Espanya», alhora que es mostrà partidari que els empresaris ajudin a conservar el medi ambient i millorin el tracte cap als seus treballadors».

A més d'aquestes ponències, la jornada es completà amb una taula rodona sobre l'economia i l'empresa a i des de Balears, a la qual participaren el president de Cofusa, Llorenç Fluxà, i el director de l'aeroport de Palma, Pedro Meaurio; una conferència de l'exgovernador del Banc d'Espanya José Ramón Àlvarez Rendueles i, finalment, la cloenda a càrrec del conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Rami.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.