nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Ferran Porto construirà un hotel de cinc estrelles a la cala Sant Vicenç

L'expresident diu que no es desmarca de la línia de la Federació

L'expresident de la Federació Hotelera, Ferran Porto, preveu la construcció d'un hotel de cinc estrelles, de 274 places, a cala Sant Vicenç. Concretament, a un solar ubicat en el costat ara no construït de la davallada del carrer Cavall Bernat que desemboca just enfront de cala Barques.

No obstant això, ara per ara, l'edificació d'aquest hotel està pendent que el Consell Insular de Mallorca aprovi l'adaptació al POOT del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença, segons concretà ahir el propi Porto. L'expresident diu que amb aquest nou hotel no es deslliga de la línia política que defensa la Federació Hotelera, perquè «l'autorització era molt anterior a la moratòria».

El regidor de Turisme, Pere Capó, recordà que aquests solars ja estaven classificats com a turístics. Ara, amb l'adaptació al POOT el que es preveu fer és una permutació de la qualificació dels terrenys: passada la zona verda de 6.765 metres en el pinar de davant i deixar la part del darrere per edificar l'hotel. Des d'aquesta segona parcel·la la visibilitat cap a cala Barques és encara molt millor perquè el sòl està més elevat.

Respecte de les autoritzacions, en el document que s'ha presentat al Consell es detalla que el solar que volen permutar, que ara encara és zona verda, compta amb una autorització de la Conselleria de Turisme per edificar-hi 170 allotjaments i 370 places. També es detalla que amb posterioritat el 18 de març del 1993, Turisme va modificar l'anterior projecte baixant les places a 292.

Ara de bell nou, es proposa una rebaixa fins a 274 places, proposant la construcció d'un hotel, en lloc d'apartaments. També s'estableix un ratio de 60 metres quadrats per plaça. Alhora que es demana «invertir les zones, aproximant l'espai verd públic a la part més propera a la mar».

Porto explicà que, encara que el projecte està retardat, pensa introduir-hi una àmplia oferta complementària relacionada amb temes de salut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.