algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El Centre Bit Raiguer, nominat al premi europeu Mies Van der Rohe

L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte Manuel Campo Baeza

L'edifici del Centre Bit Raiguer, ubicat al polígon industrial de Can Matzarí, ha estat nominat com a aspirant premi europeu Mies Van der Rohe d'arquitectura, un dels guardons de major prestigi que es donen actualment a tot el món.

Aquest premi, que convoca la Fundació Mies Van de Rohe de Barcelona i la Comissió Europea cada dos anys, distingeix aquells edificis realitzats durant els dos darrers anys que es caracteritzen pel seu avançat disseny.

Enguany, per primera vegada, hi ha pres part el Consell d'Arquitectes d'Europa, que ha fixat alguns dels criteris de selecció que se segueixen.

Així, al premi hi poden presentar candidats tots els països de la Unió Europea a més d'altres en qualitat de convidats com Andorra, Bulgària, Estònia, Bulgària o Txèquia. Cada Estat pot presentar entre 3 i 5 candidats.

A Espanya se li ha atorgat la possibilitat de presentar fins a cinc projectes. Aquest seran escollits pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, que ja ha demanat a tots els col·legis autonòmics que triïn un projecte emblemàtic cadascun.

L'edifici del centre Bit Raiguer, proposat pel col·legi balear, ja ha estat designat fermament entre els cinc possibles candidats que concorreran al premi internacional. El Centre Bit Raiguer, inaugurat pel rei Joan Carles a finals del mes d'agost, va ser creat per l'arquitecte madrileny Manuel Campo Baeza, que li va donar el nom de Jardí Secret per la seva peculiar fisonomia. La principal funció de l'edifici és servir com un centre per promocionar la creació d'empreses a la comarca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.