algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament fa la primera passa per dur al Port aigua de la font de s'Olla

Els problemes de qualitat de l'aigua potable que pateix des de fa molt de temps el Port de Sóller es podrien solucionar d'una manera relativament ràpida perquè l'Ajuntament ja ha fet la primera passa per dur-hi aigua de qualitat des de la surgència de la font de s'Olla.

El projecte té un cost previst de 32 milions de pessetes, que es finançaran mitjançant el pla plurianual del Consell Insular, que aportarà el 50 per cent del cost total.

Aquesta setmana s'han desplaçat fins a la font de s'Olla el responsable de l'estudi de distribució «en alta» d'aigua a Sóller i el Port, el professor Aurelio Gómez; juntament amb el responsable de l'empresa d'estudis mediambientals Gema, Miquel Pascual, i un representant de l'empresa que farà les obres d'aquesta primera fase, Ferrovial. Cal recordar que aquest estudi va ser presentat a principi d'enguany.

L'actuació que es preveu fer a la font de s'Olla haurà de ser respectuosa amb el medi, a causa de l'alt valor ecològic d'aquesta font i dels voltants. En principi l'actuació que es pretén dur a terme consistirà en la construcció d'un dipòsit per emmagatzemar part del sobrant d'aquesta font, que surt directament de la surgència i va al torrent Major. L'Ajuntament té previst aprofitar l'aigua durant els vespres de l'estiu per conduir-la fins al dipòsit regulador del carrer de Pau Noguera i des d'allà davallar-la fins al Port mitjançant una canonada de 200 mil·límetres. Segons el regidor de Béns i Serveis, Tomàs Arbona, l'aigua no s'abocarà al pou de la font des Mul, ja que aquesta està salinitzada i amb la mescla se'n perdria la qualitat, sinó que es farà dins un dipòsit auxiliar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.