algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

L'ADN demostra que un home és autor de tres agressions

L'acusat va ser obligat a sotmetre's a aquesta prova

Una prova d'ADN a partir d'un bastonet de cotó impregnat amb la saliva d'un individu ha servit per implicar aquesta persona en tres violacions que es varen cometre a Palma. Aquesta anàlisi s'efectuà contra la voluntat de l'acusat i suposa un precedent a tot l'Estat espanyol.

El magistrat Pere Barceló determinà la realització d'aquesta prova que és fiable quasi en un cent per cent i que es realitzà en uns laboratoris de Madrid. Les mostres de saliva varen comparar-se amb les restes de semen recollides en la roba interior d'una de les víctimes i es confirmà l'acusació. Abans però, ja s'havien aconseguit altres proves com les empremtes dactilars que es localitzaren en una tanca d'uns apartaments on es produí una de les tres agressions sexuals.

La prova de l'ADN pot utilitzar-se en el judici com un dels indicis més clars per acusar el sospitós, un home de devers 35 anys.
Mentrestant, el misser defensor pensa recórrer la decisió del magistrat Barceló d'obligar un acusat a sotmetre's contra la seva voluntat a una prova d'ADN. Segons el misser, aquesta circumstància vulnera el dret a la presumpció d'innocència.

Per aquesta raó, el cas és ara a l'Audiència de Palma per tal de resoldre quina de les parts té la raó. De tota manera, el magistrat no pot dictar una ordre de presó per l'acusat fins que la fiscalia o l'acusació particular ho demanin. El fiscal Ladislao Roig no sol·licitarà la presó per al sospitós fins que no s'hagi resolt el recurs presentat per la defensa envers la prova d'ADN.

Pel magistrat Barceló, les anàlisis d'ADN no suposaren en cap moment un tractament denigrant per a l'acusat. Aquest va efectuar la prova en presència del seu misser i amb un metge forense. A més, durant l'extracció de saliva no es va fer cap mal físic al pacient.

També ha recordat que l'interès durant el procés d'investigació justificà la realització d'una intervenció corporal, com va ser el cas de la mostra de saliva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.