nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
13°

Una trentena de lletrats són a Palma per la IV Trobada de Jutges Degans

Magistrats de tot l'Estat projecten fer accessibles els tràmits judicials als ciutadans

En el llibre blanc de la judicatura queda recollit que els ciutadans podran accedir a un servei en què se'ls informi del punt exacte en què es troba el plet que tenen en curs, aspiració que avui no és fàcil d'assolir pels interessats. Jutges degans de tot l'Estat estudien a Palma passar de la teoria a la pràctica amb la creació de les oficines de informació i queixes, que s'habilitarien en tots els deganats per cobrir aquestes premisses.

El projecte és un dels que es posen avui sobre la taula amb motiu de la IV Trobada de Jutges Degans que té lloc a l'hotel Victòria de Palma, organitzada pel Govern balear, la Banca March i Ibatur. A la convocatòria han acudit lletrats d'una trentena de ciutats de l'Estat, que a partir de les cinc de l'horabaixa d'ahir es concentraren per iniciar una agenda que es tancarà divendres.

El degà de Palma, Pere Barceló, informà que entre les qüestions per tractar també figura fer extensiva a totes les dependències judicials la creació d'una Oficina d'Investigació Patrimonial. El sistema ja existeix a la capital illenca i pretén establir mecanismes precisos per investigar els autors de delictes econòmics. Barceló argumentà que si no és així hi ha massa facilitats per declarar-se insolvent sense causes reals.

Així mateix, el programa contempla la intervenció del director general de Relacions amb l'Administració de Justícia, Juan Ignacio Zoido, per oferir informació actualitzada sobre els programes informàtics aplicats a les oficines de deganat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.