algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Els empresaris necessiten 40.000 metres per construir un polígon

14 indústries del municipi ja han manifestat que s'hi traslladarien

L'associació de petits empresaris del municipi ha demanat a l'Ajuntament que ubiqui un gran polígon industrial als solars situats entre les carreteres de Sineu i d'Inca, aprofitant la revisió del planejament urbanístic que s'està fent en aquests moments.

La petició feta pels empresaris suposaria la requalificació de prop de 40.000 metres quadrats de sòl rústic en industrial.
D'aquesta manera s'eliminaria l'antiga àrea de serveis que plantejava una urbanització de 7.000 metres quadrats.
Com va explicar el president dels empresaris llubiners, Joan Martorell, «s'ha demostrat que l'àrea de serveis era insuficient davant la gran demanda existent. A part del reduït nombre de solars la dimensió d'aquests era massa petita per al tipus d'empreses que s'hi havien de posar».

El nou polígon tindrà una trentena de solars d'almenys 500 metres quadrats.
Fins el moment ja es disposa d'un llistat de 14 empreses del municipi que ja han manifestat formalment que volen traslladar-s'hi. A més, Martorell ha indicat que ha rebut peticions d'empreses de municipis veïnats «motivades sobretot pel fet que els solars que s'ofertaran resultaran molt econòmics en comparació amb els preus que es manegen a polígons com el d'Inca».

Des de l'Ajuntament encara no s'ha donat resposta a la demanda del sector empresarial.
Tot i això, la batlessa, Margalida Miquel, s'ha manifestat favorable a aquesta iniciativa si bé va precisar que hauran de ser els tècnics els qui valorin la viabilitat del projecte. L'inconvenient més important és el fet que el nou polígon es trobi molt a prop del nucli urbà de forma que pugui causar molèsties als veïns.

Tan bon punt el consistori aprovi la requalificació dels terrenys, l'associació d'empresaris fa comptes negociar la seva adquisició i després constituir-se en promotora per urbanitzar la zona.

D'altra banda, la ubicació del nou polígon obligaria a desclassificar altres 50.000 metres de la coneguda possessió de Vinagrella que es preveien per a sòl industrial, però que mai no ha arribat a desenvolupar-se per manca d'iniciativa privada.

Renaixement  

El municipi de Llubí ha experimentat els darrers cinc anys un gran renaixement industrial. Fusteries, tallers, empreses de construcció i de distribució, etc... són negocis que han prosperat en molt poc temps fruit de la iniciativa d'una nova empenta d'empresaris locals. Ara fa més d'una dècada que es va viure una circumstància similar. Les empreses varen anar agafant força i creixent fins que no varen tenir lloc material per poder expandir-se més. A moltes d'aquestes empreses no els va quedar més remei que traslladar-se als municipis veïns. Els nous empresaris de Llubí són conscients del que ja va passar una vegada i volen evitar que el poble torni a patir una recessió econòmica. El desenvolupament del polígon industrial en pot ser la salvació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.