nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Poca animació a la festa del turista de la Platja de Palma

Un horabaixa de toros i brusca

105082
Membres del grup Castenyetes en Festa. | T. A.

«Ara per ara, el Dia del Turista sembla reduir-se a un horabaixa de toros», afirmava una atlota vestida de pagesa, mentre esperava amb la resta de l'agrupació "Castanyetes en Festa" representar un ball de bot per als pocs alemanys congregats a la plaça de les Meravelles.

Això dels toros, venia pel pasdoble que tocava i tornava a tocar la banda municipal de Palma, com si d'una nota única es tractàs. I és que ahir, el Dia del Turista que havia de donar a conèixer les arrels mallorquines als estrangers "així ho anunciava, dijous, el president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, Miquel Vidal, i el regidor de Turisme, Joan Bauzá" l'únic que feia era distreure un reduït cercle de persones que envoltava l'improvisat escenari. Quasi tots alemanys. I entre d'ells una parella d'italians, Cristian i Sibil·la, que havien vingut a la plaça perquè els havien contat això de la festa per als turistes. Però, a ells, no els convidaven a sopar de franc i estaven a l'Hotel Riutord. A Antonio Florinda i a la seva dona tampoc no els arribava aquest menjar gratuït que dijous anuncià l'Associació Hotelera, ells s'allotjaven a la Plaja d'Or. I així, entre d'altres.

Ara bé, el que sí que hi havia de franc per a tots els assitents a la festa era un tassó de Pepsi-cola o de Coca-cola i Donuts. Begudes i menjar típicament mallorquins!, com també anunciaven el dia abans.

Aquí sí, que la delegada de Festes Maria Planells hi tenia qualque cosa a dir. «Els bunyols seran demà, les degustacions gratuïtes són aquestes avui», afirmava. Mentre deixava el gerent de l'Associació, Jaume Clar, parlant dels 20.000 tiquets que havien repartit entre les 40.000 places obertes actualment entre la Platja de Palma, l'Arenal i Can pastilla.

I així anava la cosa, pasdobles, jotes, i menjar «mallorquí, perquè es fa aquí encara que la patent sigui americana», deia el representat dels Donuts, Àngel Rodríguez. Amb l'obertura de la seva paradeta una allau de gent començà a omplir la plaça. Però no eren turistes que venien a la festa del Dia del Turista. Eren botigueres que se'n duien capses senceres «per a les seves companyes», deien Francisca Ferretjans i Antònia Miralles de la botiga Devora Cinc.

Mentre, Rodríguez espantava els estrangers que hi tornaven amb un comentari prou elevat de to: «Si torna engreixarà». I els boleros sonaven a la plaça, l'unic que deixava un gust diferent, i la brusca començava a caure.

Bunyolada

Avui, els turistes i també els veïns de la Platja de Palma podran acostar-se a la plaça Miramar per menjar bunyols de franc.
En aquest segon Dia del Turista els donuts es veuran substituïts per bunyols. La banda de música tampoc no tocarà. En canvi, tindran exhibicions de globus aerostàtics i de ball de saló, com a coses noves. Igualment, els turistes podran beure de franc, sense alcohol en les paradetes ubicades vora la plaça i combinats en els balnearis de la Platja de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.