cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

PSOE i UM demanen un informe per si Aguas Can Picafort ha estafat

L'Ajuntament aprova la modificació de tarifes del servei de l'aigua potable

El ple de l'Ajuntament, amb els vots en contra del PSOE i UM, aprovà ahir la modificació de les tarifes d'aigua potable, que hauran de rebre el vistiplau de la Junta de Preus perquè puguin entrar en vigor.

Tot i que aquesta actualització de preus s'ha fet tenint en compte el dictamen de la comissió mixta entre representants de l'empresa Aguas Can Picafort i de l'Ajuntament, Jaume Ribot (UM) i també el grup PSOE demanaren que els tècnics municipals fessin un informe per esbrinar si l'empresa concessionària del servei de l'aigua potable ha pogut incórrer en el delicte d'estafa i falsificació de documents públics.

Els dos grups de l'oposició argumenten una espectacular variació en el nombre d'usuaris reflectits a cada una de les propostes d'actualització de tarifes que feia l'empresa des del 1992 fins el 97, la qual cosa suposa, segons Tòfol Salvà (PSOE), un saldo a favor de l'empresari de 40 milions de pessetes que, suposadament, ha cobrat de més als residents i establiments públics de Can Picafort.

Segons el llistat comparatiu, el 1992 hi havia 1.900 habitatges i 1.794 l'any 1996, mentre que a la proposta presentada el desembre del 98 n'hi ha 2.627, és a dir, 833 cases més. Places hoteleres: 10.900 el 1992, 7.304 el 1996 i, finalment, 9.578 el setembre del 98.

PSOE i UM consideren que, al marge que sigui aprovada la modificació de preus, el Consistori hauria d'obligar l'empresa a tornar als usuaris aquests 40 milions de pessetes que suposadament ha cobrat de més i que no ha declarat. A més, Jaume Ribot presentà una esmena demanant que l'Ajuntament faci un nou cens per saber el nombre real d'usuaris que estan connectats a la xarxa d'aigua potable.

Tal com ja va publicar DdB, l'actualització de tarifes suposarà un augment del 23 per cent, de 48'27 a 59'55 pessetes per metre cúbic de la quota variable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.