nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Sospites sobre vells conductes de la xarxa

Un gas diferent al metà podria haver causat l'explosió en el Grand Cafè Cappuccino del passeig marítim de Palma, segons expliquen tècnics especialistes del Cos Nacional de Policia.

De fet, membres del cos de seguretat detectaren ahir unes velles canonades de la xarxa general de les quals podrien procedir les emanacions, que s'haurien dipositat en els soterranis. El que encara no s'ha pogut determinar és per què el gas eclosionà diumenge.

Aquest teoria no seria contradictòria amb el fet que el centre de l'explosió fos el túnel o les escletxes que detallam en l'article superior d'aquesta mateixa plana. Els espais podrien haver estat els punts on s'hauria condensant el gas, o els gasos, ja que el propà de les canonades podria haver-se dipositat en les mateixes bosses del subsòl on també hi hauria metà.

Segons fonts de la prefectura de Policia, les inspeccions oculars sobre el terreny i els estudis que han duit a terme «s'encaminen al fet que el causant de la deflagració va ser un gas, però no precisament el metà. De tota manera, no es donarà cap més informació fins que no tinguem dades concretes que la corroborin».

La constatació de les seves teories depèn ara dels resultats de les anàlisis que uns laboratoris de Madrid efectuen sobre restes del cafè.
A més a més, està previst que avui arribin a Palma dos especialistes en deflagracions a causa del gas. La seva missió es prendre dades directes en el local.

De forma extraoficial, tècnics en la matèria mantenen que existeix la possibilitat que davall el Grand Cafè Cappuccino es podria haver acumulat gas ciutat procedent d'alguna fuita de les finques properes.

Totes les apreciacions assenyaldes contrasten les informacions emeses ahir des de l'Ajuntament de Palma per informar que els funcionaris dels Bombers i de Gesa reuneixen indicis que es correspondrien amb la teoria que una concentració de metà i no de propà provocà el desastre.

De tota manera, totes dues bandes deixen oberta la conclusió definitiva fins que no arribin proves taxatives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.