algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Explosió al Capuccino: el desastre, vist pels diaris d'Anglaterra i d'Alemanya

«Un dels cafès més emblemàtics i més glamourosos de Palma ha esclatat». Aquesta és la conclusió de la premsa estrengera sobre la tràgica explosió que el gran cafè Cappuccino va patir diumenge i que causà un total de 47 ferits, un d'ells encara en estat crític.

Entre els afectats es trobaven ciutadans forans, turistes anglesos que també per aquestes dates sovintegen la nostra Illa. El Cappuccino aplegava durant totes les hores del dia turistes que, atrets pel clima i carisma de Mallorca, es traslladaven a Palma per passar una o dues setmanes de vacances.

Després de la tragèdia la premsa britànica ha dedicat planes sobre l'accident i més concretament sobre els ciutadans anglesos que han resultat lesionats a causa del desastre. Tres turistes britànics en total han estat les víctimes no autòctones de l'explosió.

Drama britànic

James Kniev, Leonoard Tompkins i Doreen Mackintosh foren els desafortunats clients estrangers del cafè, ja que estar devers les onze d'un assolellat dematí prenent el típic berenar anglès (un suc de taronja amb una torrada), en un cafè del passeig marítim, gairebé els costa la vida.

La premsa britànica s'ha entregat de ple en aquesta notícia. «Sang pertot, però tenim la sort de ser vius», deia un titular del The Mirror d'ahir.

El diari The Express enfoca «l'explosió pels britànics en un cafè turístic» com un «trauma». El The Sun, el diari britànic més sensacionalista, titulà ahir el text amb «Agonia per una padrina de vacances quan explota un cafè estibat». El text anava acompanyat d'una il·lustració de la dona major anglesa, de 78 anys, plena de ferides a causa de l'explosió.

Tots tres diaris expliquen les presumptes causes del desastre i malgrat que al principi especulaven amb la idea d'un possible atemptat terrorista, finalment han descartat aquesta hipòtesi.

Les diferents edicions de la premsa britànica informaren ahir que les investigacions, que continuen obertes, apunten que l'accident fou causat pel gas propà procedent d'un pou negre.

El diari alemany Bild enfocà ahir l'esbucament del cafè com un penós final d'estiu en una de les «illes més encisadores del món», tot publicant una informació plena de contrasts.

Contrast

La premsa alemanya, que es dedicà ahir a fer un acurat retrat d'ambient, contraposà la bellesa de la nostra càlida, turística i visitada Illa amb la tràgica i devastadora imatge del Cappuccino.

Un dels cafès més genuïns, amb les taules plenes tant de dia com de nit als estius del passeig marítim a Palma, quedà totalment assolat. Per tot això, el titular del Bild era aquest: «El cafè més bonic de Mallorca esclata».

Per acabar, el Majorca Daily Bulletin, editat a Mallorca, se centra en les declaracions de Leonard Tompkins dirigint-se a la seva companya de viatge: «Doreen, I'm alive» "'Doreen, som viu'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.