nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Antoni Mir anuncia mobilitzacions en la cloenda del Grup Blanquerna

TOMEU MARTÍ. Lluc.
El Grup Blanquerna va viure ahir la darrera de les jornades del seu XIV Seminari. Les més de dues-centes persones que hi participen visqueren un dia intens.

Salvador Cardús va ser l'encarregat d'obrir la jornada amb una conferència sobre Aspectes culturals i socials de la globalització, en la qual va parlar que, en l'era de les comunicacions i de l'eliminació de les fronteres es creen, paradoxalment, unes fronteres personals i culturals perquè l'indivicu pugui reafirmar-se en la seva pròpia identitat.

Antoni Mir va ser el següent convidat parlant de La cultura com a factor de desenvolupament nacional. El filòleg es va fer ressò que les dades sociolingüístiques actuals de les Balears continuen essent negatives pel que fa al català. El president de l'OCB va assegurar que «ningú no pot governar contra la gent que ha participat a Diades, correllengües i acampallengües» i, per això mateix, va dir que, a partir del mes de novembre, es posarà en marxa una mobilització amb aquest lema anterior.

Mir també es va referir al Decret de Mínims, i va assegurar que el seu èxit ha estat a causa de les mobilitzacions que s'han fet en aquest sentit.

Després del dinar de cloenda del seminari, encara hi va haver temps per participar en la xerrada que Joan F. March va fer sobre Induisme/cristianisme: Joan Mascaró, l'orientalista mallorquí.

Posteriorment es va fer la cloenda i avaluació del seminari, on es va posar de manifest que, després del recés de l'any passat que es va celebrar a la Porciúncula, el grup Blanquerna ha pogut tornar a Lluc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.