algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Munar: «El nacionalisme creix perquè hi ha institucions que el potencien»

La presidenta del CIM assistí ahir a Vitòria a l'Alderdi Eguna, diada del PNB

Per la presidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, ahir va ser present a l'Alderdi Eguna, dia del PNB, «dóna molta força», celebrat a Vitòria amb presència de les principals forces nacionalistes de tot l'Estat.

La cap política illenca establí comunicació amb Diari de Balears tot just Xavier Arzalluz havia acabat el ser parlament. Munar manifestà el seu desig de traslladar a l'Arxipèlag un sentiment de poble com el que trasmeté el líder basc. «Si el ciutadà coneix que a l'Estat hi ha uns partits nacionalistes forts pot reflexionar; som l'autonomia amb la renda per càpita més alta i tenim tots els elements propis d'una comunitat històrica. Per què no tenir també un nacionalisme fort?».

En tant al presumible avanç de la seva tendència política en la Comunitat balear, advertí que «el sentiment nacionalista està creixent perquè hi ha unes institucions que el potencien», en clara al·lusió a les polítiques del Consell de Mallorca».

Com a contraposició, en parlar d'una formació d'àmbit estatal, asseverà que «el Partit Popular acabarà fent el mateix paper que fa en el País Basc o a Catalunya, el de la dreta pura i dura».

Eleccions  

Aquesta circumstància, considerà, tindrà a veure amb un canvi que naixerà de la ciutadania i es reflectirà en les urnes. Segons els seus auguris, «des d'UM confiam que en les properes eleccions doblem la intenció de vot en relació al 1995».

En tant al PSM, com a altra força nacionalista, afirmà que «juga un paper clau i s'hauria d'anar centrant cada vegada més per arribar a formar part d'aquest govern fort».

Munar destacà la importància del moment actual que es viu arreu de l'Estat, amb la progressió creixent que experimenten les forces nacionalistes i amb els canvis progressius que generen les directrius que es van negociant a Brussel·les per a la formació d'una Europa unida. «Aquest és un procés en el qual ets o no ets, i si no hi ets més endavant ja no hi seràs. La nostra consolidació és només una qüestió de temps».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.