nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

El Lobby de Dones exigeix «respecte absolut» en matèria d'avortament

El grup demanarà a la Conferència Episcopal que es retracti de l'actitud insultant vers la dona

«Demanam consciència a tots els ciutadans i ciutadanes perquè es mobilitzin, demanam un compromís social i un to de respecte absolut». Amb aquestes paraules la presidenta del grup de pressió de Dones de Mallorca, Esperança Bosch, es referí ahir al matí a la «campanya retrògrada i manipulant» per part de l'Església catòlica i dels grups pro vida, en contra de la Llei IVE (Interrupció Voluntària de l'Embaràs) que «ha aconseguit confondre l'opinió pública», assegurà Bosch.

Des del Lobby de Dones de Mallorca, doncs, es prendran mesures immediates per impedir «més acusacions intolerables quan es fan comparacions entre un assassinat i un avortament», declarà la presidenta. Amb aquest objectiu, el Lobby demanarà a la Conferència Episcopal que es retracti públicament de la postura «virulenta i insultant vers les dones» adoptada pels bisbes en el debat en el congrés sobre la introducció d'un quart supòsit en la Llei de l'avortament. La presidenta anuncià, a més, que convidarà per escrit el bisbe de Mallorca i la Conferència Episcopal que reflexionin sobre «el clima de terror i culpabilitat creat entre un col·lectiu tan vulnerable com són les dones que, en un moment de la seva vida, han hagut de prendre la decisió sempre dolorosa i traumàtica d'avortar».

Segons la representant del Grup de Dones, en un país «modern i realment democràtic la votació del dia 22 "en contra de l'ampliació de la Llei de l'avortament", va suposar un retrocés en el túnel del temps». Segons el Grup, un cop més, «el Partit Popular ha demostrat una vegada més la seva intransigència i la seva actuació partidista que no va concedir llibertat de vot» Per tal raó, la següent mesura que estudia aquest col·lectiu és recórrer al Defensor del Poble per solucionar la situació d'indefensió en què es troben, ja que deu haver «alguna instància que vetlli per al compliment de les normes democràtiques davant aquest clima inquisitorial del qual en són víctimes les dones».

Bosch anuncià també que apel·laran a la Comissió Interdepartamental de la Dona i a la consellera d'Educació perquè evitin la distribució, a escoles i instituts, d'un pamflet «ple de falsedats» subscrit per la Fundació Maria Aguilera, així com un vídeo «truculent» emès per l'Associació pro vida en contra de l'avortament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.