nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les notes de selectivitat de setembre són les pitjors dels darrers anys

Només l'ha aprovada el 65'2% dels alumnes presentats

104778
Els estudiants no han estat gaire afortunats a les proves de setembre.

El percentatge d'aptes a les proves d'accés a la universitat són sempre inferiors en la convocatòria del setembre que en la del mes de juny, i enguany no ha estat una excepció. El que passa és que els resultats han estat enguany especialment baixos, i s'ha registrat el pitjor percentatge d'aprovats a la selectivitat del setembre dels darrers anys. Només han aprovat 769 alumnes dels 1.178 matriculats, la qual cosa suposa escassament un 65'28% del total.

Un pobre resultat que encara s'agreuja més quan es compara amb les notes de l'any passat. El percentatge d'aptes en la mateixa convocatòria del curs passat fou gairebé tretze punts superior al d'enguany.

Concretament, l'any passat aprovaren un 79% dels alumnes procedents de COU, mentre que enguany només han superat les proves el 65'8%. Pel que fa els estudiants del Batxillerat LOGSE, allà on el curs passat aprovaren el 77% dels alumnes inscrits, en els darrers exàmens només han aconseguit aprovar el 65'4%.

Aquesta espectacular i preocupant davallada no va poder ser justificada ni explicada per Joana Maria Seguí, delegada del rector per a les proves d'accés a la Universitat, la qual va manifestar la seva sorpresa, però assenyalà que «s'haurà d'esperar a unes altres edicions per saber si això serà la tendència a partir d'ara, la qual cosa obligaria ha prendre mesures que afectin la millora de la qualitat de l'ensenyament secundari, o si simplement ha estat una davallada puntual».

El que no es pot utilitzar com a justificació, segons va explicar Seguí, és la dificultat dels exàmens, ja que ha estat molt similar a la dels anys anteriors i el nivell d'exigència tampoc no s'ha modificat.

Per Illes, els resultats han estat molt significatius. Mallorca ha complert amb l'esmentada estadística, la qual cosa significa que també ha registrat una davallada important en el nombre d'aprovats. Però aquests resultats no són comparables als d'Eivissa, que és on s'ha detectat l'augment més espectacular de no aptes. Els estudiants de Menorca, per contra, fins i tot han millorat el percentatge d'aptes de l'any passat.

Enguany, del total d'alumnes matriculats, l'1'4% s'ho va repensar i a darrera hora va decidir no presentar-se a les proves.

Carreres sense places

Els gairebé 2.500 alumnes de COU i LOGSE que varen aprovar la selectivitat el mes de juny varen formalitzar la matrícula abans que els 769 aptes d'aquesta nova convocatòria. Això significa que han tingut més possibilitats de trobar plaça en els estudis que volien, mentre que aquells que acaben d'aprovar s'hauran de conformar amb les que resten. De fet, a hores d'ara ja no queden places a Biologia, Infermeria, Psicologia, Turisme, Educació Física i Educació Infantil. Només podran accedir a aquestes carreres alguns titulats superiors i d'altres procedents d'FP. Els qui hagin suspès selectivitat hauran d'esperar a una altra convocatòria. No obstant això, encara queda l'opció de la revisió d'examen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.