algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El Govern envia Rosa Estaràs a Santo Domingo per oferir ajuda financera

Cap ciutadà balear no ha patit danys personals a causa de l'huracà

La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, viatjarà la setmana que ve a la República Dominicana per oferir al Govern de l'illa la disponibilitat financera de l'Executiu balear, per als projectes d'ajuda humanitària que el president Leonel Fernández consideri de màxima urgència per tal de pal·liar els efectes de l'huracà Georges.

Així ho anuncià ahir l'Executiu autonòmic després que el president Matas es posàs en contacta amb la presidència de la República Dominicana. En principi, no hi ha prevista cap partida concreta, sinó que els tipus i la quantia dels ajuts que s'hi destinin dependran del resultat de les reunions que Estaràs mantindrà amb els representants del Govern dominicà.

Així mateix, les informacions de l'executiu autonòmic confirmen que cap ciutadà balear resident o de viatge al país no ha patit danys personals a causa del cicló.

En la mateixa línia, els responsables de les principals cadenes hoteleres mallorquines instal·lades a la zona també enviaren ahir un missatge tranquil·litzador als familiars del personal que treballa als establiments i dels turistes que s'hi allotgen.

Tant els responsables de Sol Meliá com de Riu i de Barceló assenyalaren que l'huracà provocà petits desperfectes a les instal·lacions i deixà sense subministrament d'aigua i electricitat els establiments, però que els turistes i treballadors n'han sortit il·lesos.

En tot cas, ahir encara no s'havia restablert la comunicació telefònica i cap dels aeroports del país no eren operatius. En aquest sentit, des de les companyies hoteleres s'indicà que s'espera que algun aeròdrom funcioni "a priori sembla que el que ho farà abans serà el de Puerto Plata", per poder repatriar els clients que així ho desitgin.

Cuba i Florida  

Mentrestant, l'huracà es dirigí cap a Cuba, cosa que provocà l'evacuació dels clients de l'hotel Villa Vigia a l'illot Guillermo. Així mateix, Sol Meliá desallotjà els clients instal·lats a l'illot Coco. De moment, Barceló no disposa de cap establiment en aquesta illa.

En previsió a l'arribada de l'huracà a l'àrea de Florida, Riu activà totes les mesures de seguretat i prevenció a l'establiment de quatre estrelles Riu Florida Beach i es preparà un eventual desallotjament dels clients.

Hospital Higüey  

La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, aprofitarà el viatge a la República Dominicana per visitar les obres d'edificació de l'hospital Higüey, un projecte de Medicus Mundi finançat amb 350 milions de pessetes pel Govern. Segons algunes informacions, l'edifici en obres serví de refugi durant el cicló a habitants de la zona, amb moltes mancances i cases construïdes amb materials molt febles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.