algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Professionals de la restauració participen en un seminari a Sóller

Fan sessions de treball aprenent les tècniques de pedra en sec i l'estuc

Professionals de la restauració procedents de Suècia, Dinamarca, Anglaterra, Grècia i Espanya participen aquestes dues setmanes a una de les Sessions de Treball del projecte TRADIMA (materials tradicionals), inclòs dins el programa europeu Raphael.

En total hi participen 16 professionals estrangers i quatre d'espanyols. Durant la primera setmana es va dedicar a la pedra en sec, per la qual cosa els participants s'han afegit als treballadors de Fodesma que fan feina al camí des Correu (Esporles) i a Tossals Verds (Escorca), a més de visitar diferents elements i entorns en què s'ha emprat aquesta tècnica, com són el barranc de Biniaraix, marges de la carretera del coll de Sóller. Tot plegat, completat amb el coneixement de la tècnica de construcció amb marès.

Aquesta setmana els participants es troben a Sóller, on realitzen un curs de quatre dies al Taller de Restauració, en el qual treballen la tècnica de l'estuc que imparteix el professor Oriol Garcia, estucador-esgrafiador. Alhora, poden experimentar altres tècniques emprades a la Mediterrània.

A més de les classes, el curs inclou visites culturals relacionades amb el tema, com les que s'han fet a l'oratori de Santa Catalina i a l'estació Telegràfica de Muleta, on per cert, s'aplicaran aquestes tècniques.

Precisament ahir, reberen la visita del vicepresident del Consell Insular de Mallorca, Pere Sampol, el qual va considerar molt important la participació del CIM en aquest projecte que permet la recuperació d'oficis tradicionals avui perduts i que es podrien aplicar a edificis amb valor patrimonial.

Sampol va seguir atentament algunes de les explicacions del professor i quedà gratament sorprès per la bella i complicada feina que aquesta gent du a terme aquests dies.

Val a dir que entre els participants hi ha arquitectes i tècnics del CIM que en el futur podran aplicar allò que han après.
Aquest projecte té un pressupost d'11 milions, mentre que l'estada a Mallorca suposa un import de quatre milions, dels quals el 50% és a càrrec de la Unió Europea i la resta, del propi Consell Insular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.