cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

El batle Perelló firma els decrets de destitució dels tres regidors del PP

La ruptura del pacte de govern municipal PP-UIM-UM quedà confirmada ahir

L'anunciada destitució dels tres regidors del Partit Popular es va fer oficial ahir, i immediatament va ser anunciada públicament pel batle Jaume Perelló en una roda de premsa, amb la qual cosa queda confirmada la ruptura irreversible del pacte de govern municipal PP-UIM-UM pel qual es repartien la gestió de la batlia durant la present legislatura.

En la roda de premsa, realitzada en un bar de Muro, en la qual participaren Bartomeu Vicens, secretari general d'Unió Mallorquina, i Miquel Ferrer, secretari d'Organització de l'esmentat partit, no es va dir res que pogués sorprendre ningú ja que quasi tot el que es va parlar estava més que publicat.

El batle pogué mostrar el decret mitjançant el qual Onofre Plomer i Joan Pol eren destituïts de la Comissió de Govern, i com a tinents de batle. També el decret mitjançant el qual queden revocades les delegacions atorgades als dos esmentats membres del PP i també Joan Poquet, del mateix partit.

En els decrets oficials, registrats ahir mateix, es fa menció a l'escrit presentat pel portaveu del PP, Onofre Plomer, i firmat pels tres regidors del partit, en el qual posaven a disposició de la Batlia totes les seves delegacions.

Obstrucció

En els decrets, Perelló argumenta «l'obstrucció continuada dels regidors del Partit Popular a la gestió de la Batlia i a l'actuació municipal dels membres del grup municipal UIM-UM, així com atesa la incompatibilitat dels membres del grup municipal del PP amb els membres del grup UIM-UM».

Perelló assumirà «la presidència nata de totes aquelles comissions informatives exercides pels tres regidors del PP».
Referint-se als vertaders motius que hagin pogut induir els regidors del PP a renunciar a la gestió, però no a les comissions informatives o de govern, Jaume Perelló digué que «el poble no ha de ressentir-se de les lluites internes dels partits. Plomer no ha pogut pair haver de deixar la batlia i per això contínuament han estat criticant la nostra gestió, molt més del que ho fan els que estan a l'oposició».

El batle explicà que la postura del PP de Muro era previsible «perquè Onofre Plomer ja em va avisar particularment que abans de les eleccions romprien el pacte, perquè la gent pogué distingir entre el seu partit i el nostre».

Bartomeu Vicenç va intervenir dient que «vàrem fer el pacte pensant que era bo per a UM, i confiàvem que també ho seria pel PP. Si ells pogueren governar, nosaltres també ho hauríem de poder fer. No s'ha canviat ni una coma del pacte. Ens agradaria saber quins són els motius perquè han presentat la seva renuncia a les delegacions. No veim cap motiu amb la vida ciutadana d'aquest poble, cap motiu amb els projectes que s'havien de fer ni cap motiu per les coses que s'han fet que pugui causar una mesura tan dràstica com és la ruptura dels pactes per part del PP, perquè l'escrit que presentaren dient que renunciaven a la gestió, però que volien continuar fiscalitzant i pertanyent a les comissions de govern, no sabem com es menja».

Diu Vicenç que «no entenem aquest viatge al centre i al reformisme de què parlen els del PP a Madrid. Es veu que el Partit Popular de Muro ni tant sols ha comprat el bitllet ni han fet les maletes per fer aquest viatge, perquè això és una postura intolerant i irracional».

Acabà dient que la coalició UIM-UM continuarà treballant per mantenir la governabilitat i l'estabilitat a l'Ajuntament que hi havia per a tots els ciutadans de Muro «oferint, a totes les forces polítiques, inclòs el PP, el diàleg, perquè saben que Jaume té les mans obertes per dialogar i negociar qualsevol feina en conjunt, pensant amb els interessos de Muro i no amb els electorals, perquè no es pot oblidar que d'aquí a vuit o nou mesos hi haurà eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.