cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°

Emaya adverteix el Govern que hi haurà falta d'aigua si no compleixen les promeses

Crespo diu que les campanyes de conscienciació no basten

«He advertit el Govern balear que necessitam més aigua, també he fet arribar la preocupació al Govern de l'Estat. Emaya no pot garantir el subministrament basant-se en promeses».

Amb aquestes paraules, la presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram ratificava les mancances d'aigua que afecten de ple l'Illa. Alhora, deixava clar que Mallorca no viurà situacions dramàtiques «sempre que es compleixin les promeses» fetes, precisament, pel Govern de la comunitat balear, del mateix color polític.

Crespo està convençuda que les reserves d'aigua garantiran el subministrament de Palma sempre que la dessaladora entri en funcionament pel mes d'abril o pel maig. Segons comentà, els embassaments ara es troben en un 40 per cent, percentatge molt més baix que el registrat l'any passat per aquesta mateixa època, quan el nivell se situava al 70 per cent.

Precisament, Crespo feia referència a les obres de la dessaladora quan dirigint-se a l'Executiu de la comunitat afirmava que les promeses s'han de complir perquè «amb les campanyes de conscienciació no basta».

La presidenta d'Emaya també ressaltà l'atípica situació quant a pluviometria que viu Mallorca, que sembla ser no es repetia des de feia 25 anys enrere. «Els embassaments registren un cabdal d'aigua de 400 i escaigs de metres quadrats. L'any passat per aquesta mateixa època, el cabdal recollit se situava en 800 litres per metre quadrat», sentencià Crespo.

No obstant això, la regidora encara que qualificà de preocupant la situació en què es troben els nivells del gorg Blau i el de Cúber, descartà definir-la com a caòtica.

«Podrem arribar fins juliol amb tranqui·litat, sempre que no es retardi l'entrada en funcionament de la dessaladora», afirmà. Alhora, descartà el retorn de l'operació vaixell, com la sortida a una possible problemàtica futura de mancança d'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.