nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'INE registrà a l'agost un 100'45% d'ocupació hotelera a les Balears

A la zona de Palma-Calvià va ser encara superior, amb un 101'31%

Els establiments hotelers balears varen estar sobreocupats el mes d'agost. Així es desprèn de les dades recollides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que fixa en un 100'45 per cent el nivell d'ocupació a l'Arxipèlag durant el mes passat.

Aquest grau d'ocupació registrat per l'INE és lleugerament superior al recollit per l'Oficina de Seguiment de l'Ocupació (OSO) de la Conselleria de Turisme, que observà ocupacions molt elevades però que en cap cas superaren el cent per cent. De fet, es repeteix la història de l'any passat en què l'INE també reflectí sobreocupació hotelera.

L'enquesta de l'INE també posa de relleu el lideratge de la comunitat balear en ocupació hotelera, molt per sobre la mitjana estatal d'un 85'02 per cent i a força distància de la segona comunitat amb més ocupació, que fou Catalunya amb un 90'74 per cent, tal i com es pot observar en el gràfic adjunt. Balears també ostenta el primer lloc en estada mitjana dels turistes amb 8'86 dies enfront dels 4'66 registrats en l'àmbit estatal.

Dels 5'5 milions de turistes que en el mes d'agost s'allotjaren a hotels espanyols, més de 868.000 ho feren en establiments balears. D'aquests, quasi 136.000 eren residents a Espanya.

Pel que fa a les zones turístiques controlades per l'INE, destaca la forta ocupació que es registrà a Palma-Calvià, amb un 101'31 per cent. De fet, aquest àrea captà prop de 348.000 turistes amb una estada mitjana de 7'73 dies. En qualsevol cas, la sobreocupació detectada per l'Institut Nacional d'Estadística durant el mes d'agost fou encara superior a d'altres punts turístics com Benidorm, amb un 104'94 per cent; Lloret de Mar, amb un 103'44 per cent; o la costa del Sol, amb un 103'93 per cent.

Turisme sènior  

Mentre les places del programa de turisme per a la tercera edat del Govern balear, pla Oci 60, ja s'han venut pràcticament totes, al llarg d'aquesta setmana continuen les reserves per al programa de l'Imserso. Fins avui, tenen prioritat els residents en zones rurals, a partir de demà, tots aquells que l'any passat no viatjaren i ja dissabte es posaran a disposició de tots els grans les places vacants. Els residents a les Illes opten a 6.000 places, mentre que amb destinació a les Illes n'hi ha 135.000 disponibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.