nubes dispersas
  • Màx: 18.43°
  • Mín: 13.93°
18°

El primer curs gestionat pel Govern començà a Secundària sense incidències

Manuel Ferrer assegurà que l'escolarització va ser ahir del cent per cent

El curs 98/99 ja funciona i, llevat de qüestions puntuals i no gaire importants, s'ha iniciat amb absoluta normalitat, cosa que ha estat motiu de satisfacció per al Govern balear, ja que aquest és el primer curs escolar enterament gestionat des de la Comunitat Autònoma amb independència de Madrid. Així, fent un símil educatiu, es podria dir que el Govern ha aprovat amb nota el seu primer examen, que havia creat moltes expectatives després del categòric suspens obtingut l'any passat pel MEC en la mateixa assignatura.

D'aquesta manera, s'ha superat la desconfiança inicial per part de la comunitat educativa, que segons el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, era producte de l'ansietat que provoca qualsevol mena de transferència de competències, i en particular un traspàs de l'envergadura d'Educació.

Ferrer va manifestar la seva satisfacció per poder contradir aquelles veus que auguraven desastres i una gestió tutelada des de Madrid, però sobretot va expressar la il·lusió del Govern per continuar millorant i pal·liar les petites deficiències que encara s'han produït.

El titular d'Educació considera que en aquest primer any s'ha millorat molt la gestió educativa que va fer el MEC a les Balears, la qual cosa va ser atribuïda, per part del conseller, a la proximitat dels centres i a una major sensibilitat amb les problemàtiques concretes de cadascun. En qualsevol cas, convé ser realista i recordar que l'inici del curs passat era difícil d'empitjorar, ja que va provocar gairebé tres mesos de mobilitzacions.

El conseller va avançar que l'objectiu immediat de la Conselleria d'Educació és començar a preparar ja el curs 99/2000. És a dir, avançar tant como sigui possible les feines, els projectes i el disseny de programes, per tal de «tenir enllestit el pròxim curs gairebé quan acabi l'actual al mes de juny». Un repte tan ambiciós com optimista.

Quatre són els aspectes fonamentals on el Govern vol fer un especial esforç per avançar feina de cara a l'any que ve. La primera fa referència a les necessitats de material mobiliari. Els projectes d'obres en els centres també s'intentaran anticipar.

Les altres dues àrees són les de renovació o nova creació de concerts educatius amb els centres i el procés d'escolarització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.