nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Govern convoca els batles de les Balears per consensuar la moratòria urbanística

La cimera se celebrarà d'aquí a uns dies amb la llei d'urgència sobre la taula

104764
La cimera se celebrarà d'aquí a uns dies amb la llei d'urgència sobre la taula.

Davant el caire que prenen els esdeveniments, el Govern Matas decidí ahir convocar tots els batles de les Balears a una gran cimera que probablement se celebrarà dimecres que ve per decidir si accepten el document de moratòria urbanística presentat pel PSIB-PSOE. L'Exectiu ja «té presa una línia d'actuació, però ens estimam més que per ara no es faci pública», afirmà el portaveu del Govern, Manuel Ferrer Massanet.

A la vegada, el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, indicà que «dia 30 el PSIB tindrà una resposta. No obstant això, abans de sentir l'opinió dels batles, que no serà vinculant per al Govern però sí molt important, hem de veure com està la situació a cada municipi i quina és la mesura més adient». Però a hores d'ara es pot dir que la intenció del Govern és anar a les Jornades Parlamentàries que celebrarà el PP a Eivissa a partir del pròxim dia 27 amb l'opinió dels batles dins la butxaca, i prendre allà la decisió definitiva amb el consens del partit.

En tot cas, el portaveu Manuel Ferrer Massanet indicà que «ha de quedar molt clar que el Govern farà una contraoferta al document del PSIB el dia convingut. No entraré en el contingut perquè parlam del problema més important que afecta aquesta comunitat».

Prudència

A la vegada, destacà que «el silenci és la posició més prudent en aquests moments. Parlar i parlar ens donaria titulars de premsa, però no la sortida definitiva a una qüestió tan important».

Alhora, el portaveu va admentre que «posar d'acord als batles és molt difícil. Comprenc que pertanyen a partits diferents i que, a més d'això, cada un mira pels interessos del seu terme. Però hem de parlar amb ells perquè les decisions que es puguin prendre els han de tenir sempre presents».

La moràtoria

Per la seva banda, Miquel Ramis indicà que «després del debat que ha mantingut el Consell de Govern no es decarta, en absolut, que facem una llei de moratòria. No obstant la manera i fins on pot arribar».

En aquest sentit, no s'ha d'oblidar que la petició del PSIB és que se suspenguin temporalment gairebé totes les tramitacions que no siguin sòl dels nuclis urbans, i just després obrir la discussió sobre les Directrius d'Ordenació. Però la resposta del Govern podria anar en una altra direcció: acceptar per llei d'urgència la suspensió cautelar a bona part dels urbanitzables sense pla parcial aprovat i permetre que cada ajuntament en salvàs una part. Això situaria la mesura en la línia d'UM i podria forçar el PSIB a l'acord. Tot i això, Ramis també es mostrà conforme amb el fet que «recents sentències judicials revelen que en el cas que s'aturin urbantizacions amb tots els permisos concedits la indemnització no té per què ser important».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.