algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La llei de turisme dóna prioritat a les competències rebutjades pel CIM

Menorca i Eivissa podran decidir on es pot continuar construint

El conseller de Turisme, José María González Ortea, tornà ahir la pilota al Pacte de Progrés que governa el Consell Insular de Mallorca. Ortea anuncià que la futura llei general de Turisme deixarà que siguin els Consells Insulars els que tenguin una important capacitat de decisió sobre l'ordenació dels nuclis turístics i puguin decidir a quines zones es poden construir més hotels o quines estan tancadades. Aquestes manifetacions es produïren en el context de la trobada de tres dies que realitza l'Executiu a Can Picafort.

Fa un any i mig el Govern decidí transferir als Consells Insulars les competències en ordenció turística, que incloïen també els serveis d'inspecció. Els Consells de Menorca i Eivissa acceptaren la responsabilitat, però el de Mallorca les rebutjà al·legant que la dotació econòmica que oferia el Consolat de la Mar era «totalment insuficient». No obstant això, Ortea es referí ahir a la «necessitat de tenir en compte la sensibilitat de cada una de les illes en aquest objectiu tan important de saber quines illes poden continuar creixent i quines ja es poden considerar tancades a causa de la seva saturació».

A la vegada, González Ortea destacà que en poques setmanes la llei ja estarà llesta per ser remesa al Parlament per a la seva aprovació. Un altre dels punts que preveurà aquesta norma tan esperada per tot el sector és la incidència en el pla de modernització de l'oferta. En aquest sentit, Ortea afirmà que la nova norma establirà un termini de deu anys tant per als allotjaments com per als establiments de restauració perquè s'adequin als paràmetres de qualitat i adaptació als nous temps. A la vegada, el termini serà de quatre anys en tot el que afecta la millora del servei.

Continuant amb les instal·lacions hoteleres, Ortea indicà que seu objectiu és eliminar les ofertes d'una i dues estrelles «excepte les que vagin destinades a un turisme jove», i defensà els hotels de tres estrelles, «que constitueixen la millor relació qualitat preu de tota la Mediterrània». Tot i això, l'objectiu que no amaga el Govern és aconseguir hotels de categories superiors, fet que implicarà una millora de l'oferta. Avui el Govern continuarà la trobada a Can Picafort amb la celebració del Consell de Govern formal, que durà a la taula qüestions que seran immediatament aprovades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.