algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

Matas promet estudiar la ronda de circumval·lació

La Sala demanà la creació d'un fons de compensació per al Pla i el president digué que era cosa del CIM

El president del Govern balear, Jaume Matas, es va comprometre ahir, durant la seva visita oficial a Petra, a estudiar la possibilitat de fer una ronda de circumval·lació per treure el trànsit del nucli urbà per enllaçar la carretera de Santa Margalida amb la de Sant Joan.

Aquesta va ser la primera esmena que va realitzar l'Ajuntament de Petra al president Matas fent constar els problemes que causen els camions de gran tonatge que passen pel mig del poble, ja que afecten les parets de les cases i en desestabilitzen les estructures.

Matas va explicar que en aquests moments es duen a terme moltes actuacions a Petra per part del Govern, com són les obres del pla Mirall i la reforma de la casa consistorial, així com la construcció de la rotonda a l'entrada del poble per la zona del cementeri que ja és en vies d'execució.

Matas va voler deixar molt clar que «una via de circumval·lació no es fa en un dia, se n'ha de fer un pla, uns estudis sobre les necessitats tècniques, expropiacions i tot això du feina».

Un altre dels temes que es varen tractar va ser la creació d'un fons de compensació econòmica per als pobles de la comarca del Pla per poder accedir a subvencions, ja que la zona és deprimida a nivell econòmic.

En aquest aspecte, Matas va explicar que les competències en la matèria corresponen al Consell de Mallorca, ja que des del Govern s'ha transferit un total de 300 milions al CIM, que normalment se solen utilitzar per al Pla d'Obres i Serveis (POS), «però que pot destinar una partida expressament per al fons de compensació», afirmà Matas.

També es va parlar de la implantació del tren i de la possibilitat que arribàs a Petra, per la qual cosa Matas va explicar que aquestes obres són cares i s'hauran de fer a poc a poc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.