algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

L'STEI detecta a Mallorca 31 centres escolars amb obres inacabades

Segons el sindicat, onze col·legis ni tan sols han començat les actuacions programades

El curs escolar ha començat sense incidències d'importància en infantil i primària, però això no vol dir que tot sigui una bassa d'oli. Tot i manifestar la seva satisfacció en termes generals, el sindicat STEI ha denunciat que, una vegada començat el curs, encara hi ha un mínim de trenta-un centres escolars a Mallorca, entre col·legis públics (CP) i instituts de secundària (IES), que no han acabat les obres programades per als mesos d'estiu, i s'han vist obligats a començar les classes sense tenir totes les instal·lacions del centre enllestides.
Concretament, segons un estudi de seguiment de les obres confeccionat pel sindicat, aquestes obres inacabades estan localitzades en quinze centres de Palma: dos IES i tretze col·legis; i setze de la Part Forana: tres IES i tretze col·legis.
Al respecte, el Govern balear, que és el responsable de vint-i-dues de les trenta-una obres, perquè la resta són competència municipal de l'Ajuntament corresponent, ha assegurat que aquestes actuacions en els centres no afecten l'escolarització dels estudiants, que han pogut començar les classes sense problemes. Però l'STEI, mitjançant Biel Caldentey, assegura que tot i que no impedeixi el començament de les classes, aquestes no són les condicions més recomanables perquè els nins acudeixin a escola.
De les obres inacabades en el començament de curs, el sindicat ha detectat un total de dotze actuacions que afecten la construcció, ampliació o millora d'aules en els diferents centres, per la qual cosa els alumnes han estat distribuïts en unes altres classes. Fins i tot, com en el cas del CP Porta des Moll, s'han hagut d'instal·lar aules prefabricades per començar el curs.

Pati, banys i aules

Vuit de les obres recollides en l'estudi de l'STEI afecten d'una manera o d'una altra el pati, quatre els banys i la resta els diferents serveis o instal·lacions dels centres, que van des de la calefacció i l'electricitat a la pintura i la neteja de les façanes.
Els casos més greus, segons ha denunciat l'STEI, són els localitzats en onze centres de l'Illa, que ni tan sols han començat encara les obres o les actuacions previstes.
Aquest és el cas dels següents centres de Palma: CP Santa Isabel, que ha de cobrir l'entrada del pati; l'IES Ramon Llull, que ha de fer millores en les instal·lacions elèctriques i contraincendis; el CP Son Quint, que ha de pintar i fer condicionaments generals; i el CP Son Oliva, que té programat el tancament del pati.
A la Part Forana, els centres que no han començat les obres són: CP Ntra. Sra. de Robines (Binissalem), CP Es Torrentet (Biniamar), CP Apol·lònia Monjo (Maria de la Salut), CP Es Port (Sóller), IES de Muro i CP Miquel Costa i Llobera (Marratxí). Alguns d'ells amb actuacions pendents d'envergadura com és la construcció d'aules noves (IES de Muro) o reformes en el pati (Ntra. Sra. de Robines).

Els pares, satisfets

Tot i el retret que l'STEI li fa al Govern quant a l'estat de les obres, fins i tot aquest sindicat està content amb l'inici de curs d'enguany. Ningú no ha protestat, i això ja es bo. El president de la Federació d'Associacions de Pares, Joan Pons, comentava que tant els equips directius dels centres com els pares estan encantats amb el desenvolupament dels primers dies. «M'he reunit amb alguns directors de centres i tots estan satisfets», comenta Pons. No sense ironia, el representant dels pares afegí: «de totes maneres, no feia falta fer gaire cosa per millorar el començament de l'any passat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.