algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

La selectivitat de setembre garanteix plaça universitària, però no la desitjada

Més d'un miler d'alumnes començaren ahir les proves d'accés a la Universitat

L'accés a la Universitat no és gaire més que una nova passa en la trajectòria acadèmica d'un estudiant. N'hi ha que no tenen interès a fer aquesta passa i n'hi ha d'altres que sí. Aquests darrers són els que tenen la necessitat de superar la selectivitat per tal de poder accedir a la formació universitària superior. Però molts d'ells, i principalment els que fan les proves a la convocatòria de setembre, no podran triar les carreres desitjades. Més aviat s'hauran de conformar amb les places que restin després que els més de 2.500 estudiants aptes al juny hagin escollit abans. Aquest és el cas dels 1.357 alumnes de les Illes que ahir varen començar els exàmens d'accés i que no gaudiran de les mateixes oportunitats que els altres.
En qualsevol cas, ara el més important és superar els exàmens, que es perllongaran fins demà. Segons les estadístiques d'anys anteriors, les previsions del percentatge d'aprovats es troben al voltant del 75% dels alumnes presentats. Uns resultats bastant inferiors als registrats en la convocatòria de juny, que va ser superada per el 86% dels alumnes procedents del Batxillerat LOGSE i el 91% dels de COU.

Procedència

La procedència dels alumnes en aquestes proves de setembre mantenen la proporció de l'anterior convocatòria. Els de COU són més del doble que els estudiants que han estudiat el Batxillerat LOGSE. Concretament, 929 alumnes procedeixen de COU i 428 de Batxillerat. Del total dels 1.357 estudiants, gairebé el 60% són dones, que des de fa ja moltes convocatòries són majoria.
Per aquesta nova edició s'ha mantingut el sistema informàtic emprat en les anteriors, que permetrà una correcció eficaç i ràpida de les proves, de manera que la Universitat de les Illes té previst ser una de les primeres institucions acadèmiques del país en tenir enllestides les notes, de la mateixa manera que va passar en el mes de juny.
Així, la delegada del rector per a l'accés a la Universitat, Joana Maria Seguí, va informar que les notes es faran públiques el proper dia 25 de setembre.
Pel que fa a la distribució d'alumnes per Illes, en total s'han examinat 1.101 estudiants de Mallorca, 177 d'Eivissa i 79 de Menorca.
Els estudiants de Mallorca s'examinen en tres punts diferents. En el campus de la Universitat estan fent les proves un total de 834 persones. D'altra banda, a Inca s'examinen 117 i a Manacor 150 alumnes més.
Per opcions, un any més ha estat la de Ciències Socials la més triada entre els estudiants de LOGSE. Del total dels 428 alumnes que s'han matriculat, 180 han escollit aquesta opció, 80 Ciències de la Salut, 69 la Cientificotècnica, 55 les Humanitats i 44 les Arts.
Entre les opcions de COU, també són les Ciències Socials les més nombroses, amb un total de 249 alumnes presentats, seguides de la Cientificotecnològica amb 240, la Biosanitària amb 228 i la Humanisticolingüística amb 212 alumnes.

Estudiants diferents

«No són millors ni pitjors, són diferents». Així va definir els alumnes de COU i de LOGSE la delegada del rector per a l'accés a la Universitat, Joana Maria Seguí, per justificar la diferència dels uns i els altres en els resultats de les proves de selectivitat. Però més enllà de justificacions, el cert és que la nota mitjana definitiva, producte de fer un terme mitjà entre la mitjana de l'expedient escolar i la nota de selectivitat, és lleugerament superior en els estudiants que han fet COU, que no en els de LOGSE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.