cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

La pesca de la llampuga enfronta pescadors professionals i aficionats

La Direcció Provincial de Pesca encara no ha notificat l'inici de la campanya

Els pescadors professionals de la Confraria de Portocolom que es dediquen a la pesca de la llampuga amenacen amb la possibilitat que ocorrin «greus incidents si l'autoritat competent no impedeix, de forma fulminant, que les embarcacions d'aficionats feinegin dins les nostres aigües».
Els pescadors afirmaren que «ja estam farts d'amenaçar i que els propietaris d'aquestes embarcacions ens fagin befa amb les llampugues que pesquen o que tallin els caps dels capsers. Si l'Administració no actua, les coses poden arribar a les mans d'un moment a l'altre».
Per part de l'Administració, el director provincial de Pesca i Recursos Marins, Jaume Grimalt, va afirmar que «fins ara l'únic municipi que ens ha notificat que s'han botat les coordenades per realitzar la pesca de la llampuga ha estat Santanyí, per això els inspectors no controlen altres zones».
El president de la Confraria de Portcolom, Bernat Oliver, va comentar que «l'any passat, després de denunciar davant la Guàrdia Civil que una embarcació pescava amb palangres dins les meves coordenades, vaig trobar el dia següent que qualqú havia tallat els meus capsers».
La resta de pescadors també exposaren fets similars i afirmaren que «amb les nombroses denúncies presentades davant diferents administracions, mai no han actuat i han fet cas omís a la llei que ens empara».
Els pescadors també feren referència al fet que «els propietaris de les embarcacions d'aficionats no entenen que nosaltres som professionals i des del 20 d'agost fins a final d'octubre ens dedicam exclusivament a pescar llampugues, no pescam res més i si no agafam llampugues, les nostres famílies no mengen».
Cada un dels capsers, depenent de la profunditat a què se situa, costa entre les 12.000 i les 20.000 pessetes i, segons afirmaren els pescadors, «ja hem perdut més de 100.000 pessetes en material, al marge de les captures que hem perdut».
Les coordenades per pescar les llampugues se sortegen anualment entre els pescadors que volen realitzar la campanya i, la resta d'embarcacions, siguin professionals o d'aficionats, no es poden acostar a menys d'una milla dels capsers, que s'assenyalen amb una boia.

Temporada de llampugues

El president de la Confraria de pescadors de Portocolom, Bernat Oliver, ha contradit les explicacions del director provincial de Pesca, Jaume Grimalt, en el sentit que «si bé és cert que enguany no record que ens hagin enviat les coordenades, cada any és el mateix i l'únic que canvia són els titulars de cada una d'aquestes».
Segons Oliver, «des de sempre, a Portocolom, així com a la resta de l'Illa, des del setembre i fins al novembre es pesquen llampugues». Davant la costa de Portocolom hi ha uns 250 capsers de llampugues.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.