algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

La Plataforma del Parc de les Estacions cerca suport ciutadà per al «pulmó verd»

L'entitat recull firmes mentre cerca vies legals per impugnar el concurs d'adjudicació

La Plataforma del Parc de les Estacions ahir va començar a cercar el suport directe de la ciutadania per aconseguir que el futur espai sigui «un pulmó verd» i no «un simple aparcament soterrat», segons explicà la membre de la delegació del GOB a Palma, Margalida Bauçà.

La portaveu feia aquestes declaracions des de la taula per recollir firmes que havien instal·lat, a partir de les sis i mitja de l'horabaixa, a les rodalies de l'estació del tren d'Inca de la plaça d'Espanya. «Volíem posar-la de dilluns a divendres "explicà", però l'Ajuntament ha dit que a les organitzacions governamentals només podem tenir espai un pic per setmana. Per això hem sol·licitat estar en el carrer de Sant Miquel cada dissabte, durant uns tres mesos, de les deu del matí a la una i mitja».

L'ecologista manifestà que aspiren a recollir entre 2.000 i 3.000 firmes en aquest període en què sortiran al carrer per tenir armes per conscienciar l'Ajuntament.

De tota manera, informà que mentre es du a terme aquesta iniciativa de caire eminentment popular, ja han mantingut «contactes amb missers» per trobar vies legals per impugnar el concurs tal i com l'ha plantejat l'Ajuntament. En aquest sentit, manifestà que a partir de la setmana que ve han de mantenir una reunió amb aquests assessors i és possible que en transcendeixin notícies.

Recordam que a la plataforma hi participen un seguit d'entitats ciutadanes, com són Arca, la Federació de Veïns, l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears, els sindicats CCOO i UGT, la Lliga Ciutadana, el Lobby de Dones, S'Altra Senalla i la delegació del GOB a Palma.

Com ja anunciaren tots plegats en constituir-se en agrupació amb motiu del projecte del parc, i com ara recorden en els comunicats que distribueixen, «pensam que aquesta manera de fer concursos no és bona», en relació a la fórmula que ha imposat Cort. «A part de limitar la participació de concursants "asseguren", i per tant disminuir la possibilitat de trobar una bona proposta per a la ciutadania, aquest concurs limita la capacitat inventiva dels concursants, ja que les bases estaven molt definides (obligatorietat de soterrament de les avingudes i de construcció d'un macroaparcament de diversos pisos)».

La seva preocupació pel que ha de ser una zona verda la reflecteixen en advertir que «el Parc de les Estacions hauria de ser allò que el seu nom indica, un autèntic parc. Entenem per parc una extensió de terreny closa, amb jardins i molts arbres, destinada a ornament i recreació». Aquests pressupòsits temen que estan en qüestió per culpa del projecte d'aparcament en el recinte, quan consideren que, a més, hi ha prou espais de nova planta per deixar els cotxes a les rodalies, com el que aviat s'ha d'inaugurar en el mercat de l'Olivar.

Així mateix, s'oposen a la possibilitta de soterrar les avingudes «perquè pot suposar un cost molt elevat, promociona l'ús de l'automòbil privat, sense esmentar l'impacte visual negatiu que produirà a la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.