cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

Un pagès de Costitx, guanyador de la popular Festa del Meló més gros

Antoni Oliver presentà un exemplar de 14'7 quilos. Miquel Sansó s'endugué el concurs dels locals

La Festa des Meló té en el concurs de l'exemplar més gros un dels seus principals atractius. Enguany ha estat un pagès de Costitx, Antoni Oliver, que amb un meló de 14'770 gran ha estat el guanyador del meló més gros i del concurs destinat als no locals. A l'apartat de pagesos locals, Miquel Sansó de Vilafranca s'endugué les 25.000 pessetes de premi amb un meló de 13'840 quilograms.

En total varen ser 34 els melons que es presentaren a concurs en les seves dues modalitats. N'hi havia de totes les races i varietats. Durant la pesada de melons un gran nombre de públic es concentrà a la plaça Major de Vilafranca per seguir la competició melonera. Després, damunt l'escenari, el batle de Vilafranca, Joan Bauçà amb els tres primers guanyadors de cada modalitat va fer entrega dels premis. A la competició local la cosa va estar molt ajustada perquè en segon lloc va quedar Pedro Solero amb un exemplar de 13'360 quilograms i en tercer lloc, Mateu Mascaró amb un meló de 13'150 quilograms. A l'apartat de no locals, els pagesos de Sineu coparen les altres posicions darrera Antoni Oliver de Costitx, un pagès que era una de les primeres vegades que s'hi presentava.

Tot just després de l'acte d'entrega de premis als pagesos, hi va haver degustació de melons per tots els assistens que ocuparen la plaça Major de Vilafranca, plena de gom a gom.

El fi de festa va ser amb l'actuació de Tomeu Penya acompanyat dels Geminis. Penya, vilafranquer de soca-rel, va cantar els seus principals èxits, així com les canços de tota la vida. El cantautor va fer gaudir d'una nit de bauxa les més de 2.000 persones concentrades a la plaça vilafranquera fins a les 3.00 hores de la matinada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.