algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El fiscal demana 20 anys per a l'home que assassinà l'esposa al polígon

Rafael Cobo apunyalà per l'esquena i amb traïdoria Ana M. Muñoz

La Fiscalia de Palma sol·licita una condemna de 20 anys de presó per a Rafael Cobo, l'home que el mes de novembre passat atacà la seva dona per l'esquena i li clavà un ganivet de cuina que li ocasionà la mort. L'agressor està acusat d'un delicte d'assassinat amb traïdoria.

Els fets succeïren el passat dia 15 de novembre del 1997 en un pis del carrer Puerto Rico, al polígon de Llevant. Rafael Cobo i la seva dona, Ana María Muñoz, de 39 anys, havien arribat a Mallorca pocs mesos abans amb la intenció de refer la seva vida marital a l'Illa. La parella passava una difícil situació matrimonial que havia dificultat la convivència conjugal.

El mes de setembre Ana María Muñoz i la seva filla de 15 anys marxaren de casa i foren acollides en un centre per a dones maltractades. La dona sol·licità la separació del seu marit i el jutge decidí que havia de ser ella qui havia de quedar-se amb la casa. Al mateix temps dictà una ordre que deixava un període de temps al marit fins al 15 de novembre per abandonar l'habitatge conjugal.

Aquell dia Ana María i la filla arribaren al pis a les set del matí. La dona esperava que el marit hauria marxat. En entrar la dona comprovà que ell no tenia intenció d'anar-se'n. La parella es discutí. La dona no volia barallar-se i decidí recollir les seves coses i marxar de nou de la casa. El marit va reprendre la discussió a l'habitació. Després anà a la cuina, agafà un gran ganivet i atacà la seva dona per l'esquena. Li clavà dues vegades el ganivet i la ferí de mort. La dona va tenir forces par arribar fins al passadís, on morí. La filla va veure com la mare li passava per devora amb el ganivet clavat.

El seu pare va mantenir retinguda la filla per evitar que sortís. La menor va ser qui llevà el ganivet de l'esquena de la mare.

Un quart d'hora després permeté que la nina sortís. Mentre ella demanava ajut a uns veïns, l'acusat fugí corrents. Quan intentaren ajudar Ana María, la dona ja era morta. L'agressor sortí de l'edifici i s'entregà a la Comandància de la Guàrdia Civil.

El fiscal considera que Rafael Cobo no pateix cap alteració mental que pogui justificar, d'alguna manera, la seva acció. L'acusació defensarà que atacà la dona per sorpresa i que la víctima no va tenir en cap moment l'oportunitat d'oferir resistència.

El Looby de Dones, a través de l'advocada Francisca Arrón, exerceix l'acusació popular contra el marit de la finada. La lletrada també sol·licita una condemna de 20 anys de presó per a l'acusat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.