algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

L'Insalud vol pagar els viatges interinsulars dels familiars dels malalts

La millora dels transports urgents és un dels objectius prioritaris per als propers mesos

L'Insalud balear continua desenvolupant el pla estratègic que pretén millorar la sanitat pública de les Illes. I per aconseguir-ho, fan feina en un total de 18 línies de treball diferents (Pla 18). Per ventura és el transport un dels sectors que més preocupa la Direcció Provincial, per la qual cosa s'ha fixat com un dels objectius prioritaris la millora d'aquests serveis. Concretament, una de les mesures que es pretén impulsar els propers mesos, segons informà ahir Rodrigo de Santos, director provincial de l'Insalud, és assumir les despeses dels desplaçaments interinsulars dels familiars dels malalts de les Illes que han estat traslladats a centres de Mallorca.
Fins ara, els acompanyants només tenien dos viatges gratuïts en transports convencionals. El primer, que coincideix amb l'ingrés del malalt, i el de tornada, que és quan rep l'alta. Però l'Insalud és conscient que en una estada llarga els familiars no es poden desvincular totalment de les seves feines, per exemple, i els desplaçaments es multipliquen. Aquests viatges són els que vol assumir l'Insalud.
Igualment relacionat amb el transport sanitari urgent, es vol millorar els compliments dels temps de resposta. Per assolir aquest objectiu, l'Insalud té prevista la redacció d'un nou concert amb les UCI mòbils i les ambulàncies, ja que només n'hi ha tres de concertades, quan en realitat es fan servir uns vint vehicles.
D'altra banda, Rodrigo de Santos assenyalà que les UCI concertades amb el 061 haurien de ser vehicles més nous per tal de millorar la qualitat, a més de la quantitat de transport d'urgències.
Un altre projecte de la Direcció Provincial en aquest sentit és el d'incrementar el servei d'helicòpters per fer els trasllats entre illes, i dedicar els avions només per als trasllats a la Península.
En un altre ordre de coses, l'equip directiu de l'Insalud a les Balears va manifestar que la despesa farmacèutica és un altre dels problemes que resten per resoldre, ja que la mitjana de les Illes supera en tres punts l'estatal. De fet, segons Rodrigo de Santos, el 25% de la despesa sanitària balear és farmacèutica.
La solució passarà per una millor informació de la despesa a metges generalistes i especialistes, que ajudi a conscienciar els professionals.
Pel que fa als recursos humans, el més destacable és que la Direcció General ja té en marxa la redacció de les bases del concurs de trasllat de metges d'hospital i els concursos d'oposició per a metges interins, que podran optar a una plaça fixa.
De Santos va reiterar que l'Hospital d'Inca és viable, però que només es durà a terme cofinançat amb el Govern balear. El nou hospital de Menorca sí que es farà.

70% del Pla

L'Insalud de les Balears ha complert ja el 70% dels objectius prevists en l'anomenat Pla 18, en el qual, entre altres finalitats, es vol aconseguir la reducció de les llistes d'espera, reduir la despesa farmacèutica i la planificació i organització dels recursos sanitaris. Aquest pla es concreta en un total de 119 projectes diferents, que està previst que es desenvolupin en el decurs de l'any 98. Fins ara el balanç és força positiu, segons el director provincial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.