algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

«Les Balears són un punt estratègic al mig d'un focus latent de risc com és la Mediterrània»

Segons el cap d'Estat Major, l'almirall Moreno Barberà

D'ençà que va ser nomenat cap d'Estat Major de l'Armada espanyola, l'almirall Antonio Moreno Barberà no havia visitat oficialment el sector naval de les Balears, tot i reconèixer que «és un dels punts estratègics de la defensa nacional, ubicat dins un escenari mediterrani que és un focus de risc latent».

Així és com va definir l'almirall la situació actual a la Mediterrània, que en cap cas no és preocupant pel que fa a la seguretat nacional, perquè «no hi ha perill de conflictes imminents». A més a més, segons va explicar, «es tracta de riscs coneguts i calculats».

Moreno Barberà va explicar que un dels objectius que s'ha marcat al capdavant de l'Armada és incrementar-ne la presència en els ports espanyols, on actualment és més habitual veure vaixells de la sisena flota americana que no espanyols.

Un objectiu que no serà fàcil d'assolir, perquè els recursos de l'Armada espanyola són els que són i els que hi ha són «limitats», tal com reconegué el cap d'Estat de l'Armada.

En qualsevol cas, l'almirall va assegurar que en els pròxims mesos el port de Palma allotjarà més embarcacions de l'Armada.

Una altra de les missions fonamentals de l'Armada, que no tan sols continuen desenvolupant, sinó que es vol intensificar, és la vigilància i control de la pesca en aigües espanyoles, per evitar les arts il·legals i les incursions d'embarcacions estrangeres. Aquesta tasca la desenvolupen en col·laboració amb altres cossos de seguretat com és la Guàrdia Civil de la Mar.

La professionalització de l'Exèrcit és un altre tema que preocupa l'almirall Moreno Barberà. Tot i que l'Armada va rebre aquesta decisió amb il·lusió, també ha provocat un cert temor i incertesa, perquè la substitució de la marineria de lleva per professionals s'ha de fer en uns terminis i de manera que no afecti el funcionament i la funcionalitat. En qualsevol cas, l'Armada serà l'exèrcit més beneficiat per la professionalització, perquè els mariners han de realitzar tasques que exigeixen un alt grau d'especialització.

D'altra banda, l'almirall Barberà va qualificar Mallorca com un port molt «càlid i tranquil» per a l'Armada, ja que sempre «han estat molt ben rebuts i sense gaire oposició dels grups antimilitaristes».

Moreno Barberà va ser rebut pel president Matas i per la delegada del Govern espanyol, Catalina Cirer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.