muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

La plataforma pro hospital ja prepara la gran manifestació popular a Palma

Es preveu que la marxa per exigir el centre hospitalari comarcal es faci pel novembre

La comarca d'Inca ja es comença a preparar per a la gran marxa reivindicativa per la construcció de l'hospital comarcal.

Dimecres a vespre, a la darrera reunió de treball de la plataforma pro hospital d'Inca es varen constituir les delegacions per coordinar la manifestació popular cap a Palma, prevista per a la primera quinzena de novembre, possiblement dia 13.

En concret, la plataforma decidí el nomenament dels diferents coordinadors, que, respectivament, s'hauran d'encarregar d'organitzar la marxa dirigint-se als distints sectors que se'ls ha assignat, és a dir, empresaris, escoles, associacions de gent gran, sindicats, associacions veïnals i transports. Per exemple, el batle de Consell, Joan Bibiloni, es responsabilitzarà de la coordinació entre els ajuntaments de la zona i la plataforma dels aspectes organitzatius de la manifestació popular, i també institucional dins els àmbits municipals.

Un dels aspectes que més preocupa els membres de la plataforma és el finançament de la manifestació i, més en concret, les despeses derivades del transport de la gent des dels pobles a Palma i la tornada dels manifestants, per la qual cosa a partir d'ara es començarà a treballar per aconseguir les ajudes pertinents per abaratir el cost de l'acció reivindicativa, sigui amb aportacions econòmiques o bé amb mitjans materials.

Primeres campanyes  

La primera acció pública de la plataforma pro hospital es va realitzar el 20 d'abril, amb la col·locació de pancartes en els edificis municipals de 22 municipis de la comarca, amb el lema «Volem a Inca l'hospital comarcal», però la més espectacular va ser el 17 de juny, amb la manifestació de batles davant la delegació del Govern, a la qual només faltaren els batles d'Alcúdia, Maria de la Salut, Escorca i Sencelles.

El 24 de juny, Javier Rodrigo de Santos, director territorial de l'Insalud, en una reunió a l'Ajuntament d'Inca a la qual també assistí el conseller de Sanitat Francesc Fiol, digué que estava segur que l'hospital es podria obrir l'any 2006, però dos dies després, José Manuel Romay Beccaria manifestà que el seu ministeri no construiria tot sol l'hospital perquè ja havia invertit bastant a Mallorca.

El 14 de juliol, la diputació permanent del Parlament de les Illes Balears aprovà per unanimitat demanar al Govern central que inclogui en el seus pressuposts del 99 una partida econòmica per començar l'hospital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.