muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El batle estudia connectar un túnel del polvorí amb el segon vial del Port

La Vila hauria d'obtenir primer la propietat dels solars del camí dels Cingles

El batle de Sóller, Joan Arbona, va manifestar ahir la possibilitat que l'Ajuntament estudiï la forma d'habilitar un dels túnels de l'antic polvorí del camí dels Cingles, actualment de propietat militar i cedit temporalment a l'Ajuntament, per connectar-lo amb el segon vial del Port de Sóller i així poder tenir un accés subterrani per vehicles fins a la zona portuària. Això permetria el tancament al trànsit de la zona situada entre l'hotel Edén i els molls.

El batle assegurà que el projecte és viable tècnicament, tot i que reconegué que aquest tema no ha estat encara tractat dins l'equip de govern i és només una idea.

Aquest projecte ha sorgit arran de l'estudi topogràfic dels túnels que l'Ajuntament ha encarregat per conèixer el seu estat de conservació. L'estudi ha posat de manifest que un dels túnels té 120 metres de llarg i 12 metres d'ample i més de vuit d'alt, i que es dirigeix cap a una zona propera on s'havia previst que finalitzàs el segon vial, al qual es podria connectar només salvant una petita diferència de cota.

El batle informà també que dels altres túnels, dos es podrien emprar només com a aparcaments i altres dos són inutilitzables a causa de les seves petites dimensions.

Un inconvenient important per posar en marxa aquesta «idea» del batle és el fet que els terrenys del camí dels Cingles són de propietat militar i per tant primer haurien d'esser revertits o bé adquirits, una possibilitat que de moment encara no s'ha començat a plantejar.

Joan Arbona creu que la possibilitat de tallar el trànsit a la primera línia d'aquesta zona del Port no s'ha plantejat fins ara, ja que el projecte de segon vial només preveu el tall del trànsit de la primera línia a la zona del Través.

L'adequació d'aquest túnel per al trànsit i la seva connexió amb el segon vial costaria al voltant dels 100 milions de pessetes, tot i que l'estat del túnel és excel·lent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.