algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

«No volem ser un llogaret de Sant Joan»

Els veïns de Vilafranca es mostren indignats amb la proposta del batle santjoaner, Gabriel Móra

Els habitants del poble de Vilafranca han rebut amb sorpresa i indignació les paraules del batle de Sant Joan, Gabriel Móra, que proposa que Vilafranca sigui declarat entitat local menor del seu municipi per acabar amb la polèmica sobre l'ampliació del terme.
Ahir, aquest tema era el debat del dia a qualsevol lloc de Vilafranca, cafeteries, botigues, comerços, places i carrers. Expressions com, «ja no ens faltava res més que ser un llogaret de Sant Joan» i «de cap manera hem d'acceptar ser d'un altre poble, hem de ser forts i lluitar per aconseguir l'ampliació del terme», foren les més sentides.
La gent més major es recorda de quan es feren les darreres segregacions, concretament, Antoni bou, president de l'Associació de Persones Majors de Vilafranca ha comentat que «quan jo tenia 7 anys, l'Ajuntament de Sant Joan va vendre el tros de terra on jo vivia» referint-se a les darreres divisions realitzades l'any 1925, «quasi puc dir que a mi em varen vendre a Vilafranca», afegí. També va dir que «mentre no em treguin de ca meva, tant em fa ser de Vilafranca com de Sant Joan».
A la mateixa tertúlia s'hi sumà Guillem Gomis, un jubilat de Vilafranca, dient que «jo crec que Vilafranca ha de ser Vilafranca i no Sant Joan i crec que està bé que el nostre Ajuntament vulgui ampliar el terme perquè ja s'han produït bastants de conflictes amb persones de la vila que tenen terrenys a la partió dels dos pobles i han de pagar contribucions als dos Ajuntaments».
Els comerciants han mostrat també el seu rebuig quant a convertir-se en un llogaret de Sant Joan. El president de l'Associació de Comerciants de Vilafranca, Joan Nicolau, considera que «un batle que vol abraçar tant de terreny primer ha de saber conservar el que és seu».
Alguns comerciants, com na Sopeta comenten: «no vull entrar ni sortir en aquesta problemàtica però si fos per mi ho deixaria tal com està».
Magdalena Sastre, una funcionària que té una casa que fa límit amb Sant Joan, no s'ha pres molt seriosament les paraules del batle Móra, «crec que ho va dir perquè sí. Així i tot, crec que a la darrera segregació de 1925, si Vilafranca hagués agafat més de terreny, ara no hi hauria tants de problemes amb la proximitat del terme de Sant Joan, ja que amb Petra no passa el mateix».

La Mancomunitat de Bonany

L'exregidor d'Urbanisme de Vilafranca, Bartomeu Oliver, que va impulsar fa cinc anys la campanya per ampliar el terme de Vilafranca, va més enllà de la proposta del batle de Sant Joan, Gabriel Móra. «Així com van les coses, l'ampliació del terme es troba desfasada, el més apropiat seria mancomunar els tres municipis, Vilafranca, Sant Joan i Petra. D'aquesta manera, les competències en urbanisme ens sortirien més econòmiques, podríem disposar d'una major plantilla policíaca, i tendríem unes instal·lacions esportives més completes, etc. Tanmateix, la Mancomunitat del Pla no funciona; 14 pobles són molts perquè es puguin entendre i d'aquí a 10 o 15 anys, crec que la solució passarà per fer una mancomunitat entorn a Bonany i així romprem les barreres d'aquests tres pobles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.