cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El Deutsche Bank s'instal·la a la ciutat

L'oficina s'obrirà aviat en el lloc que abans ocupava el popular cafè Can Willy

D'aquí a poc temps els sollerics comptaran amb una nova entitat bancària, però aquesta vegada no es tracta d'una autòctona, sinó d'un «pes pesant» de l'economia alemanya: el Deutsche Bank.

El director d'una de les oficines d'aquesta entitat a Palma, Hans Jürgen Konrad, confirmà ahir que en banc teutò s'obrirà en breu tot i que no va poder confirmar la data exacta, ja que ho havia de consultar amb la central que es troba a Barcelona i atès que a les Illes no hi ha cap delegat general del banc.

Amb l'obertura d'aquesta oficina es reafirma la presència econòmica alemanya a la Vall, ja que en pocs anys s'hi han instal·lat també la poderosa immobiliària Kühn & Patner i també l'empresa propietària de l'hotel de luxe de sa Talaia, encara en construcció, i de Cas Puers. Segons ha pogut saber Diari de Balears, aquesta darrera empresa està gestionant també l'habilitació d'un complex de turisme rural a la zona de la carretera de Deià, la qual cosa encara incrementarà més la presència alemanya dins la vida econòmica sollerica.

Més oficines

L'oficina del Deutsche Bank de Sóller, a la qual aquests dies s'han instal·lat els rètols anunciadors, s'afegeix a les dues de Palma i a les existents a altres localitats mallorquines com Manacor, Peguera, Port d'Andratx, Cala d'Or, Cala Rajada i Port d'Alcúdia.

Segons Hans Jürg Konrad, «els empleats de l'oficina no tenen entre els requisits que se'ls exigeixen el coneixement de la llengua alemanya», tot i que és probable que aquest idioma sigui majoritari entre bona part dels futurs clients de l'oficina, ja siguin residents o turistes.

La nova oficina del Deutsche Bank està ubicada a l'edifici que ocupa el mateix lloc que el popular cafè Can Willy, en el carrer de Santa Bàrbara. Cal recordar que aquest cafè era molt popular a Sóller i fora de la ciutat per les seves tapes i els seus gelats així com per les seves sales, on molts sollerics de diferents generacions han celebrat festes de comunió, de bateig o de noces.

Com és sabut, l'edifici de Can Willy es va esbucar completament els anys setanta a causa d'una excavació que es feia en un solar adjacent per construir-hi, precisament, una altra entitat bancària. Els propietaris del cafè estaven dins l'edifici quan aquest es va ensorrar; salvaren la vida de miracle, ja que varen sortir pocs segons abans de l'esbucament total.

Ben prest molts sollerics tornaran al mateix lloc, aquesta vegada per confiar els seus estalvis o per demanar crèdits a una entitat de caràcter extraestatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.