cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

«La pescateria unida mai no serà moguda»

El gremi del peix de l'Olivar prepara una assemblea general per imposar la seva proposta de reforma

La peixateria del Mercat de l'Olivar torna a fer pinya per oposar-se a la reforma que defensa la Unió d'Usuaris, que pretén canviar la ubicació del peix en favor d'una gran superfície.
La pràctica totalitat de membres del gremi vestien ahir unes camisetes amb el lema «la peixateria unida mai serà moguda». Aquesta és la punta de l'iceberg d'una campanya dirigida al fet que, en poques setmanes, l'assemblea general del mercat voti a favor de la reforma que proposa el sector: que peixaters, carnissers, verdulaires i d'altres passin a la planta de baix i que el supermercat, gestionat pels mateixos placers, s'ubiqui en la superior.
D'aquesta manera volen frustrar la temptació de qualsevol gran superfície que pretengui acabar dominant l'espai i que relegui a un segon terme els actuals concessionaris.
El president dels Detallistes del Peix i del Marisc, Francesc Bauzà, i el representants de la peixateria de l'Olivar, Joan Torres, oferiren ahir una roda de premsa per anunciar les passes que seguiran.
Després del «fracàs», explicà Bauzà, de les tres reunions amb la Unió d'Usuaris que presideix Antoni Sureda, «hem decidit agafar el bou per les banyes». Això siginifica, afegí, que «d'aquí a una setmana o deu dies» convocaran una assemblea informativa per explicar a tots els gremis la seva proposta. La passa següent i, esperen, definitiva, serà convocar una assembla general extraordinària que voldrien que rebutjàs la proposta ja en curs.
Recordam que per ara Cort ha rebut l'avantprojecte de la Unió d'Usuaris, al qual els peixaters han posat un recurs per via judicial per a la seva impugnació. Malgrat que no hi ha resolució al respecte, els fonaments del mateix són presumptes irregularitats en la votació, que va sortir favorable a aquesta opció amb un suport de no més del 28%.
Bauzà assegura que «des que el problema va sortir a la llum la gent ha rebut molta informació que abans no sabia», i assegurà que en aquest moment tenen el suport de molts verdulaires i carnissers per fer el trasllat conjunt a la planta baixa.
Així mateix, el portaveu recordà que entre els aparcaments del costat del mercat han perdut devers el 8 per cent de les vendes, però esperen que un pic fetes les mateixes s'incrementin entre un 20 i un 25 per cent. Haver suportat l'obra, argumenten, no hauria d'acabar beneficiant una gran superfície i no a ells.
També detallà que entre el pàrquing i la reforma que proposa la Unió d'Usuris es poden arribar a invertir fins a 2.000 milions de pessetes, quantitat que consideren molt gran per a un projecte que pensen que els condueix al fracàs.
El desplaçament de tots el gremis a la primera planta seria més econòmic i evitaria problemes d'infraestructura, com és la descàrrega del gènere i la humitat que genera la peixateria en el subsòl.

L'economat

Francesc Bauzà explicà que la idea que tenen sobre l'economat, que voldrien que s'acabàs instal·lant en la segona planta inclou altres ofertes, a més d'aliments que no es tuden. Així, contemplen la possibilitat d'obrir botigues per a la venda d'electrodomèstics i articles de bricolatge. Per contra, per a la primera planta reconeixen que el seu projecte suposaria haver de fer lloc als nouvinguts, però ells estarien disposats a cedir-los part del seu espai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.