algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Detenen l'assassí d'Eddy a Santa Eulària

Juan M.G., de 18 anys, mantenia una relació tempestuosa amb la víctima i confessà el crim

La Guàrdia Civil de Santa Eulària del Riu, la Policia Local de la vila i funcionaris del Cos Nacional de Policia deteniren la matinada d'ahir Joan M.G., de 18 anys, com el presumpte autor de l'assassinat d'Eduardo González, Eddy, produït dia 1.
El dispositiu coordinat per delegació de Govern mobilitzà més de cinquanta agents, que set hores després del crim aconseguiren localitzar el sospitós i procedir a la seva detenció al carrer Historiador Clapés de Santa Eulària.
Juan M.G., que és drogoaddicte, natural d'Eivissa i que compta amb nombrosos antecedents penals, confessà de seguida el seu crim i indicà als agents el lloc on havia amagat l'arma amb què actuà, al llit sec del riu de Santa Eulària just en el punt de la seva desembocadura a la mar. Les dificultats de visibilitat impediren que aquesta fos trobada i en el decurs del dia en prosseguiren les tasques de recerca per part dels GEAS. Les grans quantitats de llot existents a la zona dificultaren la recerca, però a darrera hora de l'horabaixa va aparèixer l'arma blanca.
En el temps que va muntar el dispositiu policíac, Eivissa va quedar tancada per mar i aire ja que es temia que Juan M.G. pogués fugar-se bé amb avió bé amb vaixell.
Sembla ser que els dos homes es coneixien des de feia estona i que eren amics íntims i mantenien una relació sexual tempestuosa. De fet, Juan M.G. va denunciar Eddy el 1997 per abusos sexuals, però retirà la denúncia. Després, Eddy va denunciar el jove en alguna altra ocasió.
El jove és un delinqüent habitual de la contrada i fins no fa gaire havia residit en un petit local que el capellà de Santa Eulària té destinat per a persones marginals. En principi s'ha de descartar que el jove pertanyés a la secta Edelweiss però es confirma que Eduardo González mantenia una forta influència sobre el jove i que en els darrers temps la relació entre els dos havia degenerat.
Segons explicà a Diari de Balears el batle de Santa Eulàlia, Vicenç Guasch, «el mossèn m'ha dit que era una persona educada i de tracte molt correcte, però que es varen discutir a causa de la seva addicció a les drogues i l'assassí abandonà el sostre que li oferia el capellà».
Guasch explicà a Diari de Balears que «tant l'assassí com el mort freqüentaven ambients de sexe i drogues, però mai no ens pensàvem que pogués passar res semblant. El xaval era un «pispa» habitual, però no havia oferit mai problemes greus».
Guasch també va dir que «el jove anava sovint al bar d'ell, on no hi va una clientela precisament selecta» i que el poble anava recuperant la normalitat poc a poc després de l'ensurt causat per la notícia. «Les terrasses de la vila tornaven a ser plenes i fins i tot hi havia molta de gent a la gelateria on es produïren els fets, ja que molt a prop hi ha una aturada d'autocars turístics. Estic content perquè la col·laboració entre les forces policíaques ha estat molt efectiva i han tornat a dur la calma a la vila».
El batle de Santa Eulària explicà que «Eduardo González no havia tingut mai cap mena de problema en tot el temps que va ser a la vila, si exceptuam la denúncia del 1997, però es movia per ambients estranys. Ja he dit abans que va obrir un pub i que la seva clientela no era gaire bona, però no ens havia donat problemes. Ell vivia aquí tranquil i prou».
Pel que fa al mòbil del crim, Guasch va dir que «suposam que es tracta d'un ajustament de comptes per algun motiu relacionat amb temes sexuals, però encara no hi ha res segur».
Veïns i testimonis presencials de l'assassinat recordaren que la persona detinguda havia estat voltant diversos dies pel carrer Ricardo Curtois Gotarredona, on vivia el finat. Una de les hipòtesis que es barallen és que l'assassí esperava Eddy cada vespre per intentar que aquest l'acollís, perquè no tenia cap lloc on anar. Els veïns confirmaren que es presentà una denúncia davant la Guàrdia Civil per temor a què el presumpte autor de l'assassinat pogués tenir intenció de robar o agredir algun nin. Les mateixes fonts assenyalaren que Eduardo González es relacionava poc amb els veïns del barri i mantenia contactes sospitosos amb joves.
Pel que fa als resultats de l'autòpsia s'ha de dir que aquests encara es desconeixen, però la principal causa de mort que s'apunta és el desagnament, provocat per la secció de la jugular dreta que Juan M.G. realitzà al coll de la seva víctima. Juan M.G. quedà ingressat als calabossos i s'espera que avui matí sigui traslladat davant del jutge.

Un historial turbulent

Juan M.G. té en el seu haver un historial gens envejable. Detingut en infinitud d'ocasions per delictes menors "quasi sempre relacionats amb robatoris per aconseguir drogues" el jove fa diversos anys que abandonà la casa dels seus pares i es quedà sense lloc on dormir. Des de feia diversos mesos residia a l'hotel Fenicia, un immoble mig enrunat on les nits es reuneixen els drogoaddictes i indigents de la vila. Amb tan sols devuit anys ja s'havia guanyat el títol de delinqüent habitual. Segons el batle de Santa Eulària «mai no el van poder enxampar en algun assumpte gran, era un delinqüent menor que segurament va cometre el seu acte sota l'influx d'alguna droga». Un historial tan enravessat com la mateixa relació entre la víctima i el seu assassí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.