cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern oferirà al PSIB indemnitzar els promotors per frenar les urbanitzacions

Els socialistes es trobaran amb una oferta clara quan comenci la negociació

El PSIB es trobarà una ofera clara i oberta sobre la taula de negociacions per posar en marxa el pacte per frenar el creixement urbanístic. De fet, el Consolat estudia tot un ventall de mesures que van des de la indemnització amb els promotors que actualment tenen plans parcials aprovats fins a encetar negociacions amb aquests empresaris.

Encara que oficialment el Govern calla sobre una qüestió tan delicada per al futur de les Balers, fonts properes a l'Executiu indicaren que «el PSIB no es trobarà de cap manera tàctiques dilatòries o que no entrin en el fons de la qüestió. Volem resultats que siguin tangibles i beneficiosos per a la col·lectivitat».

El segur, però, és que el Govern no farà res que vagi en contra de la legalitat. S'ha de pensar que en el conjunt de les Balears hi ha una trentena de plans parcials aprovats i, per tant, ja existeixen drets adquirits per part dels promotors.

Per tant, l'oferta del Govern a la gent d'Antich passarà també no només per posar sobre la taula la qüestió de les indemnitzacions, sinó també per establir negociacions en totes les institucions i empreses afectades.

Així, el Govern seria molt conscient que la solució definitiva passa per l'acord en primer lloc dels dos primers partits de l'arc parlamentari, PP i PSIB, però seguit per altres converses amb la globalitat del Consell Insular, els Ajuntaments afectats i els promotors.

El Govern sap que sense el diàleg amb els empresaris afectats poca cosa pràctica es podrà aconseguir. Per tant, no només es preveu la possibilitat de les indemnitacions, sinó també de la negociació cas per cas d'aquesta trentena de plans parcials aprovats. Dins aquesta negociació es contempla la possibilitat d'arribar a acords amb els empresaris en el sentit de reduir el nombre de places actualment aprovades. Així, sempre que el PSIB accepti aquesta sortida que oferiria Matas, es podrien aconseguir «solucions parcials» que permetessin una certa edificació però frenassin el gruix dels projectes i, per tant, abaratissin de manera considerable el volum de les indemnitzacions.

Jornades

Per la seva banda, el PSIB celebra entre ahir i avui les seves jornades parlamentàries a un hotel de Menorca. En aquest sentit, la qüestió territorial s'ha convertit en prioritària per als socialistes. A més, entre alguns parlamentaris es va fer palès un cert descontentament pel fet que Antich caigués «en el parany d'embolicar-se amb unes negociacions tan complexes amb Jaume Matas», ja que alguns socialistes veuen que «tot es podria reduir a una operació d'imatge».

No obstant això, Francesc Antich està convençunt que un candidat a president ha d'acceptar totes les propostes de diàleg que se li facin, venguin d'on venguin, quan es tracta de trobar una solució per al principal problema de l'Arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.