nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Hermida: «Les Balears són pioneres en la inversió turística a Cuba»

El cònsol cubà a Barcelona afirma que «són un puntal en les relacions econòmiques amb l'illa caribenya

El cònsol de Cuba a Barcelona, Manuel Hermida, va afirmar ahir que «les Illes Balears són una regió d'Espanya que esdevé un puntal en les relacions econòmiques amb Cuba, a causa de la inversió en turisme que realitzen».
Manuel Hermida va qualificar la nostra comunitat de «pionera», fet pel qual, com a representant de la diplomàcia cubana, es va mostrar disposat a intensificar-ne les relacions.
Pel que fa a la crisi que a finals de l'any 96 es va desencadenar entre Espanya i Cuba, a causa de la retirada del plàcet a l'ambaixador espanyol a l'Havana, Hermida va remarcar que les relacions entre aquests dos països es troben per damunt de les conjuntures polítiques.
«Els lligams entre Cuba i Espanya es troben a la història, a la tradició i a la sang», assegurà.
Segons Hermida, l'interès de l'ambaixador designat llavors a mantenir contactes amb l'oposició cubana havia estat «un intent d'immiscuir-se en els nostres assumptes interns, per la qual cosa cap representant d'un Estat té potestat».
«La diplomàcia està per enfortir els nexes entre estats, no per envestir de forma violenta contra la posició interna d'un d'ells», afegí.
Tot i reconèixer que s'havien viscut moments difícils a finals del 96, el cònsol de Cuba a Barcelona va afegir que «el seny i el respecte entre els Estats s'han d'imposar en tot moment», unes mesures que segons el seu punt de vista han portat a un millorament dels vincles fins arribar a les bones relacions que es viuen ara i que s'espera s'intensifiquin, com a resultat de la restitució de la presència de l'ambaixador espanyol a l'Havana.
Manuel Hermida va realitzar aquestes manifestacions en la presentació de la primera jornada del curs d'estiu Cuba: 1898-1998. Cent anys després., una iniciativa desenvolupada per la UIB i que va qualificar de «finestra a la realitat cubana que aporta elements suficients per valorar i conèixer la realitat del meu poble i que permet avançar en els tòpics».
Sobre aquest aspecte, el cònsol de Cuba a Barcelona va recalcar el fet que «no tot el que es publica a l'Estat espanyol sobre el meu país s'aproxima a allò que nosaltres entenem per la realitat», alhora que va afegir que «moltes coses són completament irreals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.