muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

La Sala tractarà l'aigua natural de Randa quan s'instal·li la depuradora

El batle obrirà una investigació per saber si l'aigua pot tornar a ser potable

El batle d'Algaida, Jaume Jaume, manifestà que l'Ajuntament té intenció de tractar l'aigua de brollador de Randa, una vegada s'hagi posat en funcionament la depuradora.
Jaume explicà que «ens preocupa molt que l'aigua de Randa estigui contaminada, però estam pendents que Ibasan comenci les obres per construir la depuradora i d'aquesta manera s'evitarà que es produeixin les filtracions de l'aigua bruta dins el brollador».
Una vegada instal·lada la depuradora, el batle Jaume vol obrir una investigació per saber la qualitat de l'aigua abans que es produís la contaminació i «la nostra intenció és mirar la manera de fer net l'aqüífer i poder tornar a aprofitar l'aigua, si no serveix per beure, almanco que serveixi per regar».
El batle també explicà que l'aigua corre per dos vessants, un per davall el poble, que és el del brollador, i l'altre que va per damunt, que ve de la font de Randa. Fa molts anys molta de gent l'aprofitava per beure, però amb les construccions dels restaurants i hotels, el consum s'ha disparat i això ha provocat que es contaminàs l'aigua natural». El batle creu que l'aigua que raja del brollador no ha estat mai molt bona per beure, així com ho era la de la font.
Està previst que les obres de la depuradora de Randa s'iniciïn dins aquest mes de setembre. El pressupost que té destinada l'obra és de devers setanta-tres milions de pessetes i està adjudicada a l'empresa Aigües Barcelona.

Cooperació

El batle d'Algaida, Jaume Jaume, considera que és molt important que la gent de Randa cooperi una vegada estigui construïda i posada en funcionament la depuradora.
Jaume diu que «si tots els habitants es connecten a la xarxa de clavegueram, més aviat l'Ajuntament podrà iniciar les tasques de neteja de l'aqüífer i la seva recuperació natural».
Segons el batle, «si tothom coopera crec que amb un any haurem pogut posar l'aigua en condicions i després podrem saber si és bona per beure o si només es pot fer servir per rentar o per regar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.