algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
23°

Les hipoteques de finques rústiques augmenten a un ritme del 56%

La forta activitat de compra-venda d'immobles a les Illes s'observa en l'evolució de les hipoteques que es formalitzen. Així, entre els primers cinc mesos de l'any el volum general d'hipoteques s'ha incrementat en un 30'65 per cent. Un augment que se supera en el cas de les finques rústiques, on és d'un 56'93 per cent.

En total, entre gener i maig s'han formalitzat 8.858 hipoteques amb una quantia que supera els noranta-un mil milions de pessetes, el que representa un creixement en l'import del 43'65 per cent.

La majoria de les hipoteques corresponen a finques urbanes, 8.224, el que representa un increment del 28'98 per cent en relació al mateix període de l'any passat. L'import de la quantia de les hipoteques de finques urbanes és de més de vuitanta-tres mil milions, un 44'77 superior al 97.

Pel que fa a les finques rústiques, se n'han hipotecat 634 front les 404 dels primers cinc mesos del 97. L'import d'aquestes hipoteques s'acosta als vuit mil milions de pessetes, un 32'89 per cent per sobre de la corresponent a l'any passat. En tot cas, destaca que l'import mitjà de cada hipoteca de finca rústica ha disminuït de 14'7 a 12'5 milions. En el cas de les urbanes ha augmentat de 9 a 10'1 milions. Globalment, l'import mitjà s'ha incrementat un 9'9 per cent, i s'ha passat de 9'3 a 10'2 milions. Aquestes xifres demostren, per tant, l'important dinamisme del sector immobiliari balear. La bona conjuntura econòmica i els baixos tipus d'interès fan més atractiva la inversió immobiliària que mantenir els estalvis al banc. Tampoc és pot obviar l'elevat interès d'estrangers per adquirir finques rústiques, especialment alemanys i a l'illa de Mallorca.

Si s'observa l'evolució des de l'any 91, es veu com el volum d'hipoteques realitzades en els primers cinc mesos d'enguany supera les de qualsevol altre. L'important increment d'aquest any només fou superior l'any 92 amb un creixement del 51% en relació al 91. Des d'aquell 92 es succeïren tres anys de constants disminucions fins al 96 i al 97 amb un 4'41% i un 11'92% d'augments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.