algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Les restriccions provoquen retards a un 20% dels vols a Son Sant Joan

Un de cada cinc vols prevists ahir a Son Sant Joan es va veure afectat per les restriccions decretades en els espais aeris suís i francès amb retards d'entre mitja i dues hores.

El centre de control aeri de Brussel·les havia decretat restriccions durant tot el dia d'ahir a Suïssa i França, per la qual cosa els vols amb destinació i origen en els països nòrdics en patiren les conseqüències.

Com és habitual, pel que fa al trànsit de l'aeroport de Palma, els britànics i els alemanys foren els més perjudicats, ja que concentren una part molt important dels moviments.

Així, fins a la tarda s'havien acumulat una trentena de vols amb mitja hora de retard i uns altres quinze amb demores d'entre una i dues hores. En total, 45 vols afectats dels prop de 250 que s'havien operat fins aquella hora. I aquesta fou la constant de la jornada, segons explicà l'executiu de serveis.

A banda dels efectes de les restriccions, habituals en els darrers caps de setmana del mes d'agost a causa de la saturació dels espais aeris, no es registraren més incidents en les instal·lacions aeroportuàries per on passaren més de 113.000 passatgers en 780 vols, una xifra lleugerament superior als 111.500 viatgers d'ara fa un any.

En definitiva, Son Sant Joan està superant, de moment, l'estiu amb retards que es poden qualificar de «normals» en aquesta època, segons els responsables aeroportuaris, i amb total absència de greus acumulacions de demores en l'entrada i sortida d'avions.

La previsió d'avui és de 105.500 passatgers i 734 vols. Des de divendres passat fins a dijous vinent hauran passat per l'aeroport de Palma poc més de mig milió de persones, 501.810. Aquest volum és inferior al del mateix període del 97, en què es registraren 15.500 viatgers més.

Així i tot, la davallada en el nombre de passatgers es concentra de dilluns a divendres, ja que durant el cap de setmana hi ha més trànsit que l'any passat.

Sigui com sigui, les previsions per al 98 són de superar els devuit milions de passatgers enfront dels setze i mig de l'any passat. En tot cas, quan és previsible que es registrin més increments en el trànsit aeroportuari és durant els mesos de temporada baixa a causa dels efectes de la desestacionalització de l'avtivitat turística així com de la iniciativa de diverses companyies aèries alemanyes d'establir el seu centre de connexió aèria a Son Sant Joan.

Aquest és el cas d'Air Berlin i Hapag-Lloyd, que oferiran vols des d'Alemanya a diverses zones turístiques peninsulars a través de l'aeroport de Palma com a nus de distribució del trànsit. S'espera que d'altres companyies germàniques també ho facin.

D'aquesta manera, es rendibilitzaran molt més les actuals instal·lacions aeroportuàries, afectades per una accentuada estacionalitat. A partir d'aquesta pròxima tardor se'n podran veure els efectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.