cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Munar: «El Govern s'ha mobilitzat en veure el ressò de la Diada de Mallorca»

Considera que el Consell ha mostrat com s'organitzen actes amb incidència popular

84560
Maria Antònia Munar, a les festes de Felanitx.

La presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, tornarà a ser la principal mestra de cerimònies de la Diada de Mallorca, promoguda des de la institució a la qual representa i que tindrà lloc el pròxim 12 de setembre.

La celebració suposa la consolidació d'uns actes encara joves, però que la dirigent nacionalista considera que han assolit tanta indicència que han incitat el Govern balear a imitar-ne l'esperit. Aquesta és la seva opinió, que va ser recollida ahir mateix per Diari de Balears.

"Com serà la propera Diada de Mallorca?

"Volem que la Diada reculli els gusts de tots els grups polítics perquè tothom s'hi senti identificat i no sigui polèmica. Com a innovacions destacaria el concurs de dibuix i redacció per a nins de 6 anys fins a joves de 18, que farà que des de tots els ajuntaments de l'Illa s'expliqui el significat de la festa.

"Pensau que es pot establir algun tipus de comparació entre la Diada del Consell de Mallorca i la de les Illes Balears, que organitza el Govern de Jaume Matas?

"Són festes molt diferents. A la Diada de Mallorca se li ha donat molta més importància. Hem aconseguit que se'n parli, malgrat que hi hagi gent a qui no li agradi. L'important d'una Diada és que tengui ressò, que la gent senti que tenim una festivitat com aquesta perquè som diferents, perquè tenim unes institucions característiques, una cultura i una llengua pròpies.

"Què us sembla que hagin declarat dia festiu el dia 1 de març amb motiu de la Diada de la Comunitat Autònoma?

"Realment demostra que ha generat efecte que el pacte de Govern del Consell Insular hagi promocionat la seva Diada, que s'hagi potenciat la imatge de la bandera pròpia i que s'hagi fet un himne. El Govern s'han mobilitzat en veure el ressò de la Diada de Mallorca, i s'han apuntat a fer el mateix ja que els pertoca.

"Divendres passat participàreu en les festes de Sant Agustí a Felanitx, les percebéreu com a una celebració sentida pel poble?

"Va ser una festa molt sentida pels felanitxers, amb un esperit popular molt profund. Per mi va ser molt divertit, molt agradable, en cap moment em vaig sentir en perill (riu).

"Aquell mateix dia s'inaugurà el Parc Bit del Raiguer, amb la presència del rei. Perquè no hi assistíreu?

"Se'm va convidar en el darrer moment, quan ja tenia un altre compromís. A més, se'm va citar com a presidenta d'Unió Mallorquina, no del Consell Insular. Crec que per tots va ser una convidada feta en el darrer moment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.