algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Breus

• Valldemossa

Aturar les obres a Son Ferrandell
El Partit Socialista de Mallorca va mostrar ahir la seva confiança que l'Ajuntament de Valldemossa aplicarà «la nova doctrina Matas» per aturar el golf i la urbanització de Son Ferrandell, i demanà al batle, Joan Muntaner, i a la regidora d'Urbanisme, Rosa Estaràs, que es posicionin en la línia del president del Govern balear. El PSM va afegir que el Partit Popular de Valldemossa donaria una bona mostra d'un nou tarannà si no permetés l'«aberrant» urbanització de Son Ferrandell, una actuació que suposa una població de 1.300 habitants i va associada a un camp de golf, sense haver acreditat la suficiència del subministrament d'aigua potable ni el reg amb aigua depurada. DdB.


• Calvià

Destrucció de massa forestal
Esquerra Alternativa de les Illes Balears (EA), de l'exregidor d'Esquerra Unida Anselmo Martín, va denunciar ahir el fet que interessos immobiliaris estiguin darrera de la destrucció d'una important massa forestal a Santa Ponça i Son Ferrer. El partit, en un comunicat de premsa, va voler expressar la més enèrgica protesta davant l'actuació de l'empresa urbanitzadora Imisa, «que de forma repetida no atén les recomanacions de l'Agenda Local 21 amb la complicitat de l'equip de Govern de Margarita Nájera» des del moment en què freqüentment es desentén dels nous projectes urbanístics que provoquen la progressiva disminució de recursos naturals. Esquerra Alternativa va qualificar de «frau als ciutadans» que a pocs dies d'aprovar-se definitivament una revisió del PGOU de 1991, l'equip de Govern de la batlessa, Margarita Nájera, no sigui capaç de frenar la «voraç especulació urbanística del municipi, que no sembla tenir límits. DdB.


Inseguretat ciutadana a Calvià
El Partit Popular de Calvià ha denunciat la manca de seguretat ciutadana al terme municipal i va mostrar el seu suport a les diferents reivindicacions formulades en dates recents en aquest respecte. Segons va recalcar el PP, la policia local reconeix la falta de personal a les hores nocturnes, «encara que no s'ha adoptat cap mesura». El president del partit a Calvià, Pere Cantarero, va recordar també que, a part de la inseguretat ciutadana, «en hores nocturnes també s'ha de tenir en compte el vandalisme que comporta el deteriorament del mobiliari urbà i la conseqüent degradació i necessitat de reposició». DdB.


• Educació

Finalitzen les Aules d'Estiu
Ahir es va posar fi a les Aules d'Estiu del 1998 que organitza l'Ajuntament de Calvià. Per realitzar aquestes activitats d'estiu que han congregat 491 alumnes, el consistori ha comptat amb la col·laboració de sis col·legis públics que han prestat les seves instal·lacions. Han estat els de Calvià, Cas Saboners, Son Ferrer, Rotes Velles, Puig de sa Ginesta i Xaloc, amb 108, 129, 105, 63, 26 i 60 alumnes respectivament. En el projecte, hi han participat també quinze nins i nines, becats pels serveis socials de l'Ajuntament per a les famílies amb menys capacitat econòmica, així com també onze alumnes amb necessitats educatives especials procedents d'altres centres, com els d'integració, autistes, retard psicomotriu o retard mental. DdB.


• Economia

Fallides i suspensions de pagaments
Durant el passat mes de maig declararen fallida quatre empreses de Balears, mentre que cap demanà suspensió de pagaments, segons les dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A nivell estatal, es presentaren trenta-tres declaracions de fallida, el que representa un increment del 26'92 per cent en relació al mes d'abril, amb un passiu de 3.727 milions de pessetes. Pel que fa a les suspensions de pagaments, se'n presentaren vint, un 4'76 per cent menys que en el mes anterior, amb un passiu de 8.172 milions de pessetes. La majoria de suspensions han estat motivades per falta de liquidesa. Aquesta ha estat la raó d'onze suspensions, front les quatre justificades per escassa demanda i cinc per altres raons. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.