algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El PSOE no està d'acord a invertir deu milions en una obra provisional

Enderrocar La Solidez costarà menys del previst

Condicionar i asfaltar el solar que actualment ocupa La Solidez, un cop enderrocat l'edifici, costarà a l'Ajuntament prop de 10 milions, una quantitat que alguns membres del pacte municipal consideren excessiva.

Així ho ha manifestat el portaveu del PSOE, Ramon Socias, que considera que invertir aquesta quantitat en una obra que serà provisional, tal volta per un any, és una autèntica salvatjada, quan hi ha actuacions més urgents i que no es poden fer precisament per manca de pressupost.

A més, Socias considera que en lloc de fer actuacions provisionals, s'hauria ja de fer l'ordenació de la zona tal i com preveu el Pla General, és a dir, una plaça i habitatges, ja que de no fer-se així, es podrien retardar els terminis prevists per a la construcció de la residència, que cal recordar, és de 5 anys, i ja ha passat mig any.

Val a dir, que les intencions de Joan Arbona, és que un cop s'hagi enderrocat La Solidez, es condicioni el solar amb un asfaltat, i es posin punts de llum, per destinar-lo a aparcament, sempre de forma provisional, ja que donaria cabuda a un important nombre de vehicles. Aquest aparcament estaria regulat amb ORA i podria substituir, segons paraules del mateix batle, altres zones que ara estan regulades.

Discrepància

Per altra banda, el que sí sembla que ja s'ha esvaït és la discrepància en la forma de fer la convocatòria per a la demolició, després que aquesta ja s'ha fet pública.

Per cert, que l'enderroc de la Solidez, podria sortir molt més barat a l'Ajuntament del que realment havia previst, segons ha informat el batle Joan Arbona. Efectivament, amb la intenció de tenir una idea sobre el que podia costar la demolició, l'Ajuntament va sol.licitar a tres empreses solleriques amb experiència un pressupost, dos d'ells pujaven a 14 i 15 milions respectivament, mentre que el tercer, i aquí tothom va quedar sorprès, sols era d'1.700.000 pts. i incloïa la demolició i la posterior retirada dels enderrocs. Segons sembla, aquesta proposta s'ha presentat també a la convocatòria, i evidentment té totes les de sortir elegida, tenint en compte que el preu de sortida és de 4.500.000 pts.

Es preveu que en un curt termini de temps, probablement una o dues setmanes, es procedeixi a l'adjudicació de l'obra, un cop es faci la corresponent dotació pressupostària, ja que com es recordarà, aquest punt va haver de ser retirat del darrer ple, per manca d'acord, precisament entre PSM i PSOE, acord que sembla més a prop.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.