algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

Projecte de jocs infantils a la plaça de Barcelona

Cort compensa així el barri del Fortí per no haver-hi habilitat l'espai en la plaça de Madrid

L'Ajuntament de Palma, en no haver habilitat els jocs infantils prevists en la reforma de la plaça de Madrid, compensarà el barri del Fortí amb un espai d'aquestes característiques per a jocs infantils en la plaça de Barcelona.

Les obres s'inclouran en un projecte de remodelació que començarà d'aquí a cinc mesos, informà ahir el batle Joan Fageda. Segons el seu criteri i el del segon tinent de batle, José María Rodríguez, posar ara els jocs a la plaça de Madrid distorsionaria la distribució que s'hi ha fet, a més de presentar problemes per fer un solc prou profund a causa de la naturalesa del terreny.

Recordam que aquest indret s'ha reformat per complet amb el finançament únic de l'Ajuntament. Gràcies a l'eliminació d'un carrer s'ha aconseguit més amplitud, s'han instal·lat bancs, tendals i jardineres.

Les modificacions a la plaça de Barcelona, segons afirmà Fageda, poden vincular-se en el futur amb el gran projecte de la «falca verda». Perquè així sigui, s'hauria de tancar l'acord entre el Reial Mallorca i la corporació municipal perquè els terrenys del camp del Lluís Sitjar passin a gestió pública. En aquest cas, afirmà Fageda, «volem que els terrenys es transformin en equipaments per a la barriada».

En execució

Fageda i Rodríguez feren aquest anunci ahir, en el transcurs d'una visita a un seguit de projectes del Pla Mirall en plena execució. Els representants consistorials faran sortides del mateix tipus cada divendres.

El recorregut començà pel passeig de l'Equador i un tram del carrer de Nicaragua, devora el Poble Espanyol. Els vials s'han pavimentat i les voreres s'han ajardinat, a la vegada que s'ha posat un mur per contenir les terres d'un petit espai lliure. L'obra és a punt de concloure i té un pressupost de 47 milions de pessetes.

Tot seguit, Fageda i Rodríguez, es desplaçaren al barri de Son Dameto, on també falta poc per donar per acabades les obres de millora que afecten cinc carrers: els d'Antoni Jaume, Dalmacio, Rocaberti, Jaume Socies, Martín Boneo i Antoni Riera Xamena.

Amb una inversió total de 100 milions de pessetes, s'hauran millorat les voreres i aplicat dues capes de paviment (falta la darrera) i adequat una nova instal·lació d'enllumenat. De forma paral·lela, l'Ajuntament de Palma financia l'adequació dels drenatges dels carrers.

El barri del Fortí marcà el final del recorregut per a la comitiva. Allà, fins a 14 carrers es beneficien del Pla Mirall, entre els quals el de Niceto Alcalà Zamora, el d'Eivissa, el d' Antoni Torrens, el de Gómez Ulla, el de Gabriel Miró o el d'Antoni Maria Alcover. En tots ells ja es percep la millora en la pavimentació així com en l'adequació de les voreres, en especial amb l'eliminació de les barreres arquitectòniques.

Rodríguez va voler matisar que en aquests indrets ja es pot veure que un pic aplicades les dues capes pertinents, el pas de la calçada a la vorera no és dificultós per a una cadira de rodes. El segon tinent de batle sortia així a camí de les protestes de diferents sectors en afirmar que no es respectaven aquests paràmetres. Com a missatge tranquil·litzador, explicà que això passa en els llocs on per ara s'ha aplicat només la primera capa d'asfaltat, que es deixa descoberta un temps perquè quedi assentada abans de posar-hi la segona.

La despesa del projecte del barri del Fortí és de 68 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.