algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Ibèria anuncia l'apujada d'un 11% en el preu dels vols interinsulars

La companyia aplica les noves tarifes quan entra en vigor el descompte del 33% aprovat pel Govern central

Ibèria aplicarà un augment de l'11% en les tarifes dels vols interinsulars com a reacció a l'ampliació del descompte per a residents del 10% actual a un 33% que s'incorpora des d'avui mateix, un cop ja ha estat aprovat per la Comissió Europea i publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. D'aquesta manera, la reducció real per als vols interinsulars s'estableix en un 17%.

El director comercial de la companyia, Enrique Donaire, va fer pública ahir aquesta decisió i va afirmar que la pujada dels preus seria paral·lela a la publicació al BOE del descompte per a residents, moment en el qual donarien a conèixer les noves tarifes a les agències.

Segons va justificar Donaire, «aquest petit increment d'unes vuit-centes pessetes per bitllet permetrà a la companyia mantenir aquestes rutes que són deficitàries». També va afegir que la reducció real del 17% repercutiria en el descens dels preus en unes 1.200 pessetes per trajecte i de dues mil en les tarifes de descompte d'anada i tornada.

La resta de companyies que fan els vols interinsulars encara no han fet pública la seva reacció al descompte del 33%.

El conseller de Foment, Joan Verger, per la seva banda, va assegurar que en el moment en què l'Executiu balear va proposar un augment en la freqüència dels vols interinsulars (que n'hi hagués un cada quatre hores), també es va preveure un augment del preu de les tarifes. «No obstant això, si el que volem és qualitat en els serveis, per la qual cosa l'Executiu aposta, era lògic preveure l'augment que s'ha produït, encara que, tot i que no el criticam, no li donam suport», va afegir.

Malgrat la demanda d'intensificar el nombre de vols entre les Illes, Enrique Donaire no va assegurar que la companyia la dugui a terme. «Mantindrem el programa de vols amb avions a reaccions a les Balears i si es recupera la rendabilitat, l'empresa respondrà a l'increment de la demanda pujant també l'oferta», va afirmar el director comercial d'Ibèria.

Vols cancel·lats

Respecte de la cancel·lació dels vols amb la Península que afectava els enllaços amb Sevilla i Alacant, Donaire va confirmar la irrevocabilitat d'aquesta decisió. Tot i així, el delegat a les Balears de la companyia aèria estatal, José Ramón Pérez, va voler apuntar que, encara que no s'anul·li el vol directe amb la ciutat de Sevilla, la tarifa es mantindrà.

El conseller de Foment, en declaracions posteriors a la reunió amb els directius d'Ibèria, va qualificar aquestes modificacions de la companyia al programa d'enguany d'«improcedents i intolerables, ja que des d'un punt de vista econòmic i social, és obvi que les Illes Balears han d'estar comunicades amb la Península» en absència de qualsevol altre mitjà de transport, com les autopistes o el ferrocarril.

Verger va assegurar que la decisió de la companyia es debatria avui al Consell de Govern i s'intentarien cercar mesures per aconseguir que Ibèria reconsideri la seva postura, tot i recalcant la necessitat que es mantengui el vol directe amb Sevilla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.