nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

L'educació d'adults s'ampliarà i un miler de persones faran Secundària

D'aquesta manera es consolida l'ESPA a les Balears per aplicació de la reforma LOGSE

L'aplicació de la reforma de la LOGSE és lenta però segura, i tira-tira va arribant a tots els nivells educatius. D'aquesta manera, després d'un parell de cursos experimentals a dos centres de Balears (un a Palma i un altre a Maó), el proper curs l'educació d'adults començarà a oferir, de manera reglada i ordinària, cursos d'ESPA, que és el nom que rep l'Ensenyament Secundari de Persones Adultes. Aquest nivell d'ensenyament és semblant a l'ESO. Fins ara, els centres d'adults només impartien classes de graduat escolar i d'educació primària.

Així, el mes que ve quan comenci el curs, cinc centres impartiran classes d'ESPA. Concretament, els de Son Canals, Camp Redó i l'Aurora Picornell de Palma, el Centre d'Adults de Calvià i el Joan Mir i Mir de Maó, en els quals estudiaran uns 1.500 alumnes adults.

De moment, només es faran classes en aquests cinc centres, perquè un estudi de la demanda indicà que, aproximadament, aquest era el nombre d'alumnes interessats de moment. No obstant això, any rere any està previst que l'ESPA es vagi implantant a molts més instituts i a tots els centres d'adults.

L'any passat, tot i que eren cursos de caire experimental, unes 650 persones adultes varen obtenir els seus títols de primer d'Ensenyament Secundari als centres de Son Canals i Joan Mir i Mir.

Els alumnes que es matriculen en aquests cursos són persones de més de devuit anys que provenen d'altres nivells educatius d'adults o que no han aconseguit aprovar l'ESO i, una vegada superat el límit d'edat, acudeixen a l'ESPA per obtenir el títol.

Una de les característiques principals d'aquests cursos és que solen impartir-se en horari d'horabaixa o de capvespre, perquè els adults solen compaginar els estudis amb la feina.

Cursos i mòduls

Els cursos de l'ESPA no duren el mateix que els d'ESO. De fet, ni tan sols s'anomenen cursos, sinó mòduls. Així, el conjunt de l'ESPA està format per quatre mòduls que duren mig curs. És a dir, uns quatre mesos i mig. Així, si els alumnes aproven i duen un bon ritme d'estudis, poden treure dos mòduls en un any. De la mateixa manera, en dos anys es poden fer tots, si no hi ha retards, i es pot aconseguir el títul d'ESPA.

Els temaris d'ESPA són semblants als de l'ESO, és a dir, als que fixa la LOGSE, però en una versió simplificada i impartida en funció de les característiques pròpies de l'Educació d'Adults.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.